En mann er tiltalt for å ha onanert mens han kjørte rutebuss. En kvinnelig passasjer skal ha både sett og hørt det, skriver Ringerikes Blad.

Hendelsen skal ha skjedd fredag 13. januar. Det var det kvinnelige vitnet som varslet politiet. Hun har forklart til politiet at bussen vinglet mens sjåføren tilfredsstilte seg selv.

Verken tiltalte selv eller hans advokat, Sigurd Lorentsen, ønsker å kommentere saken.

Forelegg

Bussjåføren fikk i februar et forelegg på 15.000 kroner, mistet førerkortet i seks måneder og mistet kjøreseddelen for alltid. Men han nektet å vedta forelegget, og dermed havnet saken i retten. Førerkortet hans har vært beslaglagt i tre måneder, og han fikk det tilbake i begynnelsen av mai. Han får imidlertid ikke kjøre buss igjen.

- Politiet har fattet et vedtak på at han mister kjøreseddelen for alltid, sier aktor, politiadvokat Per Thomas Omholt.

Vedtaket kan påklages.

- Årsaken til at han mister kjøreseddelen, er at vi mener at han ikke egner seg til å kjøre buss. Man er ikke skikket til å være bussjåfør når man gjør noe sånt, sier politiadvokaten.

Hovedforhandling

Mannen er nå tiltalt for seksuelt krenkende adferd, og for uaktsom kjøring.

- Påtalemyndigheten mener at dersom man onanerer mens man kjører, så har man ikke fullt fokus på kjøringen. Da har man tankene et annet sted, slår politiadvokaten fast.

Han sier at bussen ikke hadde høy fart mens episoden skjedde.

- Den kjørte på en forholdsvis dårlig og svingete vei, sier Omholt.

Kvinnen som skal ha sett og hørt onaneringen, har status som fornærmet i saken og har fått oppnevnt bistandsadvokat. Ringerike tingrett skal behandle saken 14. juni.

Les flere nyheter fra Ringerikes Blad.