*Nettavisen* Nyheter.

Bussjåfør tiltalt for å være skyld i kollisjon med trikk

KOLLISJON: En trikk og en buss kolliderte i november i fjor i krysset Munkedamsveien/Cort Adelersgate i Oslo. 13 personer ble er tatt hånd om av helsepersonell. Store styrker fra redningsetatene var raskt på stedet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

En bussjåfør i 50-årene er tiltalt for å ha kjørt på rødt lys da en buss og en trikk kolliderte i Cort Adelers gate i november i fjor.

09.11.15 09:30

Det var ved halv seks tiden den 11. november 2014 at nødetatene rykket ut til en kollisjon mellom en trikk og en buss i krysset Cort Adelers gate-Munkedamsveien i Vika i Oslo.

Sammenstøtet var kraftig, og fire personer ble sendt til Ullevål sykehus. Ytterligere seks ble kjørt til legevakten. Ingen skal ha blitt alvorlig skadd.

På stedet fikk politiet tips om at bussen kjørte på rødt lys i lyskrysset som regulerer trafikken på stedet. Bakgrunnen skal ha vært at det kom et utrykningskjøretøy bak bussen.

- KJØRTE PÅ RØDT: Bussjåføren skal ha kjørt på rødt lys på grunn av et utrykningskjøretøy som kom bak. Foto: Scanpix


- Kjørte på rødt lys

Nå har Statsadvokatene i Oslo tatt ut tiltale mot bussjåføren i 50-årene som kjørte bussen. Han er tiltalt for to brudd på veitrafikkloven.

- I forkant av kollisjonen kjøre han buss uten å være tilstrekkelig aktpågivende og varsom, da han kjørte på rødt lys for å gi plass til utrykningskjøretøy under utrykning. Som følge av dette oppsto det en kollisjon med en trikk, heter det i tiltalen.

Det skal ifølge tiltalen legges ned påstand om at bussjåføren mister førerretten.

- Prøvde å gjøre det rette

Mannens forsvarer, Linda Jæger, i Yrkestrafikkforbundet forteller til Nettavisen at hennes klient ikke erkjenner straffskyld.

- Han mener han prøvde å gjøre det rette i den situasjonen.

Hun sier at mannen - etter å ha fått beslaglagt førerkortet etter ulykken - har fått det tilbake.

- Han fikk tilbake førerkortet i januar i år, fordi retten mente det var et for stort inngrep i livet hans å fortsatt holde det beslaglagt. Det ble også lagt vekt på bakgrunnen for at han satte bussen i bevegelse i lyskrysset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.