Bussjåfør var verken syk eller beruset

Sion (NTB-AFP): Sjåføren av bussen som krasjet i en tunnel i Sveits onsdag, fikk ikke et illebefinnende, og han hadde ikke alkohol i blodet, opplyser sveitsisk påtalemyndighet.

22 skolebarn og seks voksne omkom i ulykken. Fredag kveld presenterte Olivier Elsig i den sveitsiske påtalemyndigheten resultatene av obduksjonen av sjåføren som satt ved rattet.

- En analyse viste ikke alkohol i sjåførens blod, sier Elsig, og legger til at «ingen elementer støtter hypotesen om hjerteproblemer eller sykdom». Teorien om at ulykken skyldtes at sjåføren fikk et illebefinnende, må dermed sies å være «mindre troverdig», slår han fast.

Sveitsiske etterforskere har foreløpig jobbet med tre teorier om årsaken til ulykken: Sykdom, menneskelig svikt og tekniske problemer. Elsig tok et oppgjør med mediespekulasjoner om at sjåføren kan ha blitt distrahert mens han satte på en DVD.

- For øyeblikket har jeg ikke noe vitneobservasjon fra et barn eller noen andre som har sett sjåføren fikle med en DVD eller noe annet, sier han.

Politiet gjentok fredag at sjåføren ikke brøt fartsgrensen, og sa at bussen faktisk holdt en fart som var under fartsgrensen på tunnelstrekningen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.