*Nettavisen* Nyheter.

Bussjåføren hastet videre - Edna (77) påført fire brudd

Foto: Vidar Dons Lindrupsen (Nordlys)

04.07.13 15:25

Det var tirsdag i forrige uke at 77 år gamle Edna Engenes skulle ta bussen fra Polaria til Giæverbukta for å handle. Men bussturen tok en litt annen vending en hun hadde sett for seg.

– Idet jeg hadde løst billett hos sjåføren og skulle gå og finne meg et sete, legger sjåføren av gårde i et voldsomt tempo. Jeg hadde ikke rukket å finne et sete, det resulterte i at jeg i voldsom fart datt bakover på rygg og slo meg skikkelig, forteller 77-åringen til Nordlys.

Se videointervju lenger ned!

Sjåføren reagerte ikke
Mens medpassasjerer gjør alt de kan for å hjelpe Engenes på beina igjen, sitter sjåføren godt tilbakelent i førersetet og reagerer ikke på situasjonen.

– Smertene var utholdelige, det strålte ned mot beina og det gjorde fryktelig vondt å bevege seg. I første omgang tenkte jeg at jeg bare var litt forslått, men man vil jo helst undersøkes av lege for å forsikre seg om at alt er i orden, understreker Engenes.

Når den strabasiøse ferden ender på Giæverbukta terminal, prøver Engenes nok en gang å be sjåføren om hjelp. Også denne gangen uten hell.

– Han var mer opptatt av å ta betaling fra de påstigende passasjerene, og reagerte ikke på meg i det hele tatt, forteller hun.

Trosset smertene
Hardt forslått og uvitende om fire brukne ribbein og to brister i ryggen trosser Engenes de sterke smertene og forlater bussen. I nærmeste busskur blir hun sittende en stund å summe seg før hun tilkaller drosje for å oppsøke legevakta.

Heller ikke der får hun hjelp. Legen konstaterer at hun er kraftig forslått og sender henne hjem med smertestillende, og beskjeden om å ta det med ro de nærmeste dagene.

Men smertene døyver ikke og søndag oppsøker Engenes fastlegen sin som beslutter å sende henne videre til sykehuset for grundigere sjekk.

– De konstaterte relativt kjapt med fire ribbeinsbrudd og to brister nede i ryggen. Det er så utrolig bittert, sier 77-åringen som nå må skrinlegge store deler av sommerens planer.

HTML EMBED

Anmelder saken
Saken har nå havnet på politiets bord. Drøyt en uke etter hendelsen har Engenes i samråd med familien besluttet å anmelde forholdet.

– Sjåfører med en slik holdning til passasjerer har ingenting i serviceyrket å gjøre, mener Engenes.

Etter det Nordlys kjenner til skal Engenes familie like etter ulykken tatt kontant med Nobina for å melde fra om forholdet. Da de kontakter selskapet blir de ved flere anledninger frarådet å anmelde forholdet.

Alle Nobinas busser av nyere dato inneholder overvåkningskamera. Men når det gjelder videoen fra den aktuelle bussen, får familien Engenes opplyst at videoen på mystisk vis er blitt fjernet fra kameratapen.

Teknisk svikt
– Denne opplysningen medfører ikke riktighet. Familien har misforstått beskjeden de har fått. Det har seg dessverre slik at det aktuelle overvåkningskamera har hatt tekniske problemer og derfor har det ikke tatt opp verken denne eller andre situasjoner den aktuelle dagen, forteller Ronny Simonsen, driftsleder personell hos Nobina til Nordlys.

Han avviser på det sterkeste at selskapet har tuklet med verdifulle bevis i saken.

– Dette er en svært beklagelig og uheldig situasjon, utover dette har jeg ingen øvrige kommentarer, understreker Simonsen.

En personalsak
Han forteller at saken har status som en personalsak og at han derfor ikke kan uttale seg.

Han ønsker heller ikke å gå i detaljer rundt hendelsesforløpet, men sier den aktuelle sjåføren har gitt sin forklaring til ledelsen.

– Nå foreligger en anmeldelse i saken, hva skjer videre med den aktuelle sjåføren?

– Sjåføren er i tjeneste inntil politiet eventuelt velger å foreta seg noe i denne saken. Dessverre er dette slike saker som kan oppstå fra tid til annen. Det er svært uheldig, men vi har fulgt alle rutiner og den aktuelle saken har høy prioritet hos oss, forsikrer Simonsen.

Og legger til: – Vi er opptatt av å ta vare på våre passasjerer og setter sikkerhet i høysetet.

Les flere saker i Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.