Se videoen som ble postet dager før bussjåføren døde i vinduet øverst

Bussjåføren Jason Hargrove (50) fra Detroit i USA døde nylig etter å ha testet positivt for koronaviruset som herjer verden rundt.

21. mars hadde han kjørt rundt på en av sine vanlige ruter, da en kvinne kom på bussen og hostet rundt omkring flere ganger - uten å bry seg om å dekke for munnen.

Se også: Nyhetsstudio om koronaviruset

Episoden fikk Hargrove til å lange ut mot folk som ikke tok pandemien på alvor i et direktesendt Facebook-innlegg som gikk viralt.

- Vi ansatte i det offentlige prøver å gjøre en ærlig jobb her, for å ta vare på familiene våre, men det at noen folk kommer på bussen og hoster midt under en pandemi - det forteller meg at noen ikke bryr seg. De gir virkelig faen, sa bussjåføren.

Les også: Gunnar Stavrum: - Her er fem gode grunner: Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem

- Forbanna

Både CNN, Buzzfeed News og Insider har plukket opp videoen som Hargrove postet fire dager før han begynte å føle seg syk. Onsdag denne uken døde han.

Spesielt en kvinne fikk unngjelde i innlegget til den avdøde amerikaneren.

- At en voksen dame i seint 50- eller tidlig 60-årene står på bussen og hoster fire-fem ganger uten å holde seg for, når vi er i en krisesituasjon, gjør meg forbanna. Jeg skylder ikke på noen ande enn hun akkurat nå, men dere må ta dette seriøst, sa Hargrove og la til:

- Det er folk som dør her ute!

Les også: Høyre-politiker raser mot privat-testing: - Man skal ikke sko seg på koronakrisen

- Se det

Det direktesendte Facebook-innlegget fant veien helt til Detroits ordfører, Mike Duggan, som mente dødsfallet aldri skulle ha skjedd.

- Hvis du ikke har sett Jason Hargroves innlegg på Facebook, enten du bor i Detroit eller andre steder i USA, så bør du se det. Han ble nemlig smittet før vi startet å lukke den første døren på bussene og forteller en historie om en dame som hostet på ham, sa han på en pressekonferanse ifølge CNN.

Ordføreren mente at selv om videoen inneholdt sterke ord, er det nesten umulig å se den uten å få en tåre i øyekroken.

- Han visste at livet hans ble satt i fare, ved å kjøre innbyggere i Detroit rundt hver dag, og spesielt en som ikke brydde seg - eller tar dette seriøst - og nå er han død, sa Duggan.

Les også: Her bor de registrerte smittede i Oslo