RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bussjåfør ranet med kniv

Foto: Mats Grimsæth/Anne Skalleberg Gjerde (Østlandsposten)
Sist oppdatert:
Truet til seg penger og bussnøkler.

Store styrker er blitt satt inn i aksjonen, etter ranet som skjedde noen kilometer nord for Bommestad, ved Bjerke. Raneren skal ha brukt kniv under ranet, og skal ha truet sjåføren til å gi fra seg penger.

Ifølge det ØP kjenner til, skal raneren ha stått mørkkledd på en busslomme på stedet, og vinket bussen inn til siden. Bak mannen skal det ha stått en mørk bil og ventet.

Mannen gikk inn på bussen da den stanset, og trakk fram kniven som han truet sjåføren med.

Politiet vet så langt ikke om raneren har fått med seg utbytte fra ranet, men ØPs medarbeider har registrert at det ligger en penge/billettveske på bakken utenfor bussen.

Bussen er en rutebuss som har vært på vei mot Larvik

- Vi var heldige og hadde elever fra politihøgskolen som var ute og øvelseskjørte i området. Derfor kom vi raskt til åstedet, og fikk sikret spor og sperret av området, sier innsatsleder Per Eftang.

- Vi setter inn alle tilgjengelige ressurser, og vil søke etter en bil som ble observert kjørende fra stedet og andre spor.Det var kun fører om bord i bussen. Gjerningsmannen truet sjåføren med kniv, men det er foreløpig uvisst om raneren fikk med seg noe, sier han til ØP Nett.

Politiet iverksetter nå søk etter en bil som skal være sett kjørende fra stedet i nordlig retning. Raneren skal ifølge de første opplysningene være en kraftig bygd mann, og bilen skal være en mørk sedan av typen Opel eller BMW.

Det settes nå også inn hundepatrulje i letingen etter raneren, og det er mange politipatruljer på stedet.

Les flere saker fra Østlands-Posten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere