RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bussjåføren i dødsulykke ikke påvirket av alkohol

Foto: Fredrik Hove / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Bussjåføren i dødsulykken på Carl Berners plass i helgen var ikke alkoholpåvirket. Det er ikke funnet vesentlige tekniske feil ved bussen.

Oslo (NTB):Det opplyser Oslo politidistrikt onsdag ettermiddag. Den endelig analysen av blodprøven er ventet i begynnelsen av januar.

– De foreløpige tekniske undersøkelsene, samt testkjøring av bussen hos Statens vegvesen, har ikke avdekket feil ved bremse-, gass- eller styresystemet, heter det i en melding fra politiet.

Bussjåføren ble avhørt tirsdag kveld, men politiet ønsker ikke å gå i detalj om hva hun har forklart. Hun erkjenner ikke straffskyld for å ha forårsaket ulykken, der en mann i 30-årene mistet livet. Kvinnen har status som siktet i saken, noe som var nødvendig for å ta blodprøve. Hun har ikke samtykket i politiets beslag av førerkortet hennes.

Tidligere har busselskapet Nobina opplyst at den aktuelle bussen var inne til EU-godkjenning bare to dager før ulykken.

Sjåfør avhørt
Bussjåføren ble avhørt tirsdag kveld.

- På bakgrunn av det som til nå er fremkommet i etterforskningen, mener politiet at det er skjellig grunn til å mistenke sjåføren for overtredelse av veitrafikklovens paragraf 3, for ikke å ha vært tilstrekkelig aktpågivende og varsom slik at en trafikkulykke har oppstått, sier politioverbetjent Frode Andreassen ved trafikkseksjonen i Oslo politidistrikt.

Ikke straffskyld
Til NTB opplyser Andreassen at kvinnen ikke erkjenner straffskyld for å ha forårsaket ulykken, der en mann i 30-årene mistet livet.

Utover det ønsker politiet ikke å gå i detalj om hva kvinnen har forklart i avhør. Kvinnen har ikke samtykket førerkortbeslag, og politiet går derfor til Oslo tingrett for å be om en kjennelse om dette.

Så langt er ikke den omkomne fotgjengeren identifisert. Mannen skal være i 30-årene. Ifølge politiet er han fra Midtøsten, og de samarbeider med Kripos og Interpol for å få fastslått identiteten hans. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere