RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bussjåfører visste ikke veien

Sist oppdatert:
Sjåførene på skolebussen hadde med seg kart og spurte foreldrene om veien til skolen.

(iBergen.no) Tre ganger den siste måneden har forskjellige bussjåfører spurt Ann Helen Nesse Sætre om veien til Svortland skule når hun har fulgt barna sine til holdeplassen.

Bekymret
- Det er klart man blir bekymret når bussjåføren sitter der med et kart foran seg og spør meg om veien, sier Nesse Sætre til iBergen.no.

Barna til Nesse Sætre, Askeld og Hilmar, tar bussen fra Innvær til barneskolen på Svortland i Bømlo, en strekning på knappe fire kilometer.

Ifølge Haugesunds Avis har flere av barna kommet hjem til foreldrene med historier om bussjåfører som kjører feil og sjåfører som faktisk også spør barna om veien til og fra skolen.

Markedssjef i Skyss, Målfrid Vik Sønstabø, legger seg flat for kritikken.

- Skyss tar det alvorlig at rutene ikke fungerer som de skal, og vi tar det også alvorlig dersom det finnes sjåfører som ikke har gjort seg kjent med ruten som skal kjøres. Foreldrene til skoleelever skal ikke oppleve at de må veilede bussjåfør om veien til skolen. Vi beklager at dette har skjedd, understreker hun overfor iBergen.no.

Skal være godt kjent
Busselskapet vil allerede torsdag se på rutinene sine.

- Skyss har gjennom avtalen med operatør stilt krav om at operatør skal ha rutiner for å sikre at alle sjåfører er gjort kjent med rutene som skal kjøres. Skyss vil i samarbeid med operatør som kjører rutene på Bømlo på torsdag og se på tiltak for å sikre at dette ikke skjer igjen, tiltak både hos Skyss og operatør vil bli vurdert, forteller hun.

Ikke fra Bømlo
Ifølge Nesse Sætre har det allerede blitt bedring.

- De to første ukene var dette et problem, men i forrige uke snakket jeg med sjåfør Atle Hope som forsikret oss om at det skulle gå i orden raskt. Sjåførene som kjørte skolebarna de første ukene var ikke fra Bømlo og kjente ikke stedet. Denne uken har det imidlertid vært sjåfører som er kjent i området som har kjørt og selskapet (Skyss red.anm.) skal ha ros for at de har tatt tak i dette så kjapt, sier Nesse Sætre.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere