Gå til sidens hovedinnhold

Busskjøring på helsa løs

Alfasetveien er i så elendig forfatning at bussjåførene får helseplager.

ALFASET: Linje 68 fra Helsfyr til Grorud går for tiden ikke innom Alnabruterminalen. Det sørger hovedverneombud i Unibuss, Lars Sæther, for. Han og Fredrik Storjord i Yrkestrafikkforbundet (YTF) tar ikke lenger sjansen på å la sjåførene sine humpe seg gjennom Alfaset Industrivei 2 og 3.

Underlaget er så hakkete og nedslitt at det går på helsa løs.

Vi har stengt for kjøring gjennom Alfaset industriområde. Veistandarden ødelegger bussene våre, samtidig som det sliter på rygger og skuldre til sjåførene. Det rister noe forferdelig, forteller Sæther.

Rom Eiendom

Det er det statlige Rom Eiendom som har ansvar for veien. Ifølge Sæther og Storjord er selskapet over lengre tid purret opp, uten at noe skjer.

Veien har blitt mye verre det siste halvåret. Sist mandag sa de at det var asfalt på vei. Ingenting skjedde. Vi purrer og purrer, men utbedringen blir hele tiden utsatt, sier Storjord.

Sæther forteller om kolleger som blir sykmeldte av å kjøre rute 68. Den humpete veien er direkte årsak, mener hovedverneombudet.

En av våre ansatte har pådratt seg brist i ribbeina. Han kjører 68, sier Sæther.

Den dårlige veien er blitt et helseproblem som er helt uholdbart. Til og med passasjerne våre klager på ristingen, sier Storjord.

Mange rammes

Siden rute 68 nå går utenom terminalområdet, er det mange ansatte som må finne alternative måter å komme seg til jobb på.

På morgen og ettermiddag er det alltid fulle busser. Det er veldig sjelden at vi går til slike aksjoner. Men våre sjåfører må få slippe å ha vondt i rygg og skuldre når de skal gjøre jobben sin, sier Storjord og Sæther.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller