*Nettavisen* Nyheter.

Busskur kom ferdig vandalisert

Foto: Julie Arnestad (Romerikes Blad)

Det forrige busskuret ble fjernet på grunn av hærverk. Nå er det erstattet med et ferdig nedtagget skur.

27.12.11 21:25

SKEDSMOKORSET (Romerikes Blad): I Prost Holms vei på Vestvollen kom det for rundt tre uker siden på plass et busskur på den nyrenoverte holdeplassen.

Etter at de siste busskurene ble fjernet på grunn av gjentakende hærverk, ble vandalene spart for bryet denne gangen. Dette nye skuret kom nemlig ferdig nedtagget.

– Høyst uvanlig
Overingeniør Frode Hofset i planavdelingen forteller at de vanligvis gjør leskurene fine før de flyttes til nytt sted.

– Dette er høyst uvanlig. Hvis vi har et leskur som er helt, vil vi ikke forkaste det og bruke et nytt, da er det billigere å spraye det med maling og ta det i bruk et nytt sted. Det er også lettere å male skuret før det settes ut, enn etterpå, forteller Hofset til Romerikes Blad.

Flyttet i hastverk
Men dette er langt fra et nymalt skur, det er fullt av tagging på alle vegger, vinduer, søppelkasse og ruteoversikt.

Overingeniør Roger Solli forklarer grunnen til busskurets tilstand:

– Dette leskuret flyttet vi fra et annet sted hvor det skulle opp et nytt, reklamefinansiert skur. Da vurderte vi at det var bedre å sette dette rett opp der hvor det manglet skur, selv om det er tagget ned, enn at det skulle stå på lager.

Han forteller at det ikke er aktuelt at busskuret skal forbli sånn. Taggingen kommer til å bli fjernet av et innleid firma, men han kan ikke si når, siden dette blant annet avhenger av været.

10 holdepasser utbedres
På Holt-Vestvollen skal det nå utbedres ti holdeplasser, på fem forskjellige stoppesteder.

Holdeplassene er langs Vestvollveien, Prost Holms vei og Prost Stabels vei. Her blir nå busslommen fjernet, slik at holdeplassen nå går i kant med veien.

Det skal bedre situasjonen for handikappede, siden fortauskanten enklere kommer i kant med bussen, forteller Hofset.

Noe trangere blir det imidlertid for bilene, noe ikke alle naboer setter pris på.

– Dette er helt idiotisk, det blir trangt når bussen kommer, og bilene får ikke kjørt forbi, fordi vi har sving like etter busstoppen. Derfor blir man nødt til å stoppe opp og vente, og bilene kan hope seg opp, sier nabo til holdeplassen Prost Holms vei, May-Britt Kaur.

På disse holdeplassene blir det også satt opp fire nye leskur, i tillegg til at det blir sykkelstativ på alle plasser. Kostnaden for kommunen er på totalt 500.000 kroner.

– I tillegg vil vi i Instituttveien på Kjeller få to flotte leskur med informasjonstavle, og et skur ved biltilsynet. I statsråd Ihlens vei på Strømmen har vi også utbedret holdeplassen for 150.000 kroner, og her kommer det også leskur, forteller Hofset.

Les flere saker i Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.