Gå til sidens hovedinnhold

Busslinje på tvers

7. oktober opprettes en ny tverrgående bussforbindelse fra Tveita til Tonsenhagen. Natur og Undom ønsker linje 59 velkommen.

TVEITA: Flere tverrgående busslinjer i Groruddalen har vært Natur og Ungdom Groruddalens hjertesak i mange år. Og nå har de endelig fått lønn for strevet.
Linje 59 åpner på søndag, og den vil gå fra Tveita til Tonsenhagen. Busslinjen vil forbinde boligområder på begge sider av dalen med arbeidsplasser og og kjøpesentre i Alna-området.
Leder i Natur og Ungdom Oslo, Ingeborg Fossestøl, mener at det var på tide og hun gleder seg over Sporveiens kunngjøring.
Dette er veldig positivt. Vi har ment i mange år at dette har vært nødvendig med flere busslinjer på tvers i Groruddalen, sier Fossestøl fornøyd.

– Hardt arbeid

Natur og Ungdom Groruddalen har i en årrekke holdt ulike aksjoner rundt omkring i Groruddalen for å belyse problemet.
Avdelingen i Groruddalen har stått på veldig, og det er gledelig å se at hardt arbeid gir resultater, sier Fossestøl til Lokalavisen Groruddalen.
Problemet med de eksisterende busslinjene i Groruddalen er mange ifølge Natur og Ungdom-lederen, som selv er bosatt på Haugerud.
Bussene slutter å gå tidlig på ettermiddagen. I helgene er det få eller ingen avganger, noe som gjør det vanskelig for ungdommer å komme seg rundt omkring i nærmiljøet, sier hun.

Økonomisk støtte

Informasjonssjef i AS Oslo Sporveier, Hans Andreas Fristad, er også godt fornøyd med at linje 59 ruller i gang på søndag. Ifølge Fristad har Oslo Sporveier prøvd å forbedre kollektivtilbudet i Groruddalen år for år.
Plankontoret for Groruddalen har støttet prosjektet, og uten økononisk støtte derfra hadde det ikke vært mulig å realisere den tverrgående busslinjen, forteller informasjonssjefen til Lokalavisen Groruddalen.
Uten eksterne midler og tilskudd hadde vi ikke fått det til. Nå har vi har stor tro på at busslinjen vil bli populær blant beboerne i nærmiljø, sier Fristad.
Veldig positivt. Det er nødvendig med busslinjer på tvers i Groruddalen.
Ingeborg Fossestøl

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis