*Nettavisen* Nyheter.

Butikkansatte krever risikotillegg

BEKYMRING: Flere ansatte i dagligvarehandelen har uttrykt bekymring for smitterisikoen de utsetter seg for ved å gå på jobb. Illustrasjonsbilde.

BEKYMRING: Flere ansatte i dagligvarehandelen har uttrykt bekymring for smitterisikoen de utsetter seg for ved å gå på jobb. Illustrasjonsbilde. Foto: Thomas Brun (NTB scanpix)

- Ansatte lever med frykt for å bli smittet eller smitte andre, sier tillitsvalgt.

15.04.20 09:13

- Butikkmedarbeidere som hver dag utsetter seg for smitte, bør få risikotillegg, sier leder Beate Steinsvik i Handel og Kontor Region Vest til Bergensavisen.

Nyhetsstudio: Nettavisen gir deg siste nytt om koronautbruddet

Hun får støtte fra Camilla Hermansen, konserntillitsvalgt for rundt 12.500 Kiwi-ansatte i Norge, som sier de har fått flere henvendelser fra ansatte som ønsker risikotillegg.

- Jeg vet at de ansatte lever med frykt for å bli smittet, eller kanskje aller meste for å smitte andre uforvarende, sier Hermansen til avisa.

Les også: Jobber med 70 vaksiner - og én skiller seg spesielt ut

Har truffet tiltak

Det er tatt en rekke grep i dagligvarehandelen for å begrense risikoen for smittespredning. Hermansen forteller at renholdet i Kiwi-kjeden er kraftig trappet opp og sier hun er stolt av arbeidsplassen sin. Hun roser samarbeidet mellom ledelse og medarbeidere.

Helsearbeidere får risikotillegg

Beate Steinsvik i Handel og Kontor i Vestland sier til BA at det er naturlig å forhandle om et risikotillegg når det blir lønnsforhandlinger til høsten. Hun peker på at helsearbeidere som får et slikt tillegg i dag er utdannet til å håndtere en situasjon med økt fare for smittespredning. Det er ikke situasjonen i dagligvarehandelen.

Se flere saker i BA her

Klikk på bildet for å forstørre. TILTAK: Skilt på gulvet med beskjed om å holde avstand og pleksiglass foran kassene er noen av tiltakene som har dukket opp i norske butikker etter koronautbruddet.

TILTAK: Skilt på gulvet med beskjed om å holde avstand og pleksiglass foran kassene er noen av tiltakene som har dukket opp i norske butikker etter koronautbruddet. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag