- Butikkmedarbeidere som hver dag utsetter seg for smitte, bør få risikotillegg, sier leder Beate Steinsvik i Handel og Kontor Region Vest til Bergensavisen.

Nyhetsstudio: Nettavisen gir deg siste nytt om koronautbruddet

Hun får støtte fra Camilla Hermansen, konserntillitsvalgt for rundt 12.500 Kiwi-ansatte i Norge, som sier de har fått flere henvendelser fra ansatte som ønsker risikotillegg.

- Jeg vet at de ansatte lever med frykt for å bli smittet, eller kanskje aller meste for å smitte andre uforvarende, sier Hermansen til avisa.

Les også: Jobber med 70 vaksiner - og én skiller seg spesielt ut

Har truffet tiltak

Det er tatt en rekke grep i dagligvarehandelen for å begrense risikoen for smittespredning. Hermansen forteller at renholdet i Kiwi-kjeden er kraftig trappet opp og sier hun er stolt av arbeidsplassen sin. Hun roser samarbeidet mellom ledelse og medarbeidere.

Helsearbeidere får risikotillegg

Beate Steinsvik i Handel og Kontor i Vestland sier til BA at det er naturlig å forhandle om et risikotillegg når det blir lønnsforhandlinger til høsten. Hun peker på at helsearbeidere som får et slikt tillegg i dag er utdannet til å håndtere en situasjon med økt fare for smittespredning. Det er ikke situasjonen i dagligvarehandelen.

Se flere saker i BA her