RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Butikkeier: - Lei av VGs triksing og miksing

LEI: Medeier i Havna landhandleri på Tjøme, Anette Julie Qvist, ber om maks ti aviser fra VG, men hevder hun får opptil det firdobbelte hver dag. Foto: Privat/Faksimile
LEI: Medeier i Havna landhandleri på Tjøme, Anette Julie Qvist, ber om maks ti aviser fra VG, men hevder hun får opptil det firdobbelte hver dag. Foto: Privat/Faksimile
Sist oppdatert:
Mener hun får for mange aviser tilsendt for å øke VGs opplag.

Anette Julie Qvist driver sommerbutikken Havna landhandel på Tjøme. For å ha et avistilbud til kundene har hun bestilt fem VG-aviser på hverdagene og ti i helgene. Hun sier at hun derimot opplever å få langt flere.

- Jeg får tre-fire ganger for mye hver dag. Grunnen til at jeg har bestilt et lite antall om dagen er at jeg ikke orker å sitte igjen med rester, sier hun.

- Ekstremt feil
Så lei har hun blitt at hun har kontaktet distribusjonen i VG for å gjøre noe med problemet.

- Da jeg ringte ble jeg fortalt at de sender oss flere aviser for å få et høyere opplag.

Et svar Qvist likte dårlig.

- Jeg liker ikke triksing og miksing. Hvis det er sånn de holder på så er det jo ikke vanskelig å få høyere opplagstall. Det er bare å sende ut flere aviser. Og det blir ekstremt feil.

Av erfaring tror hun mange små butikker ikke tar seg bryet med å returnere aviser som ikke blir solgt.

- De fleste mindre bedrifter gidder nok ikke å sende dem tilbake, og da regnes de som solgt.

- En misforståelse
Salgsdirektør i VG, Morten Wickstrøm, sier det er VG selv som beregner hvor mange aviser butikken realistisk sett kan selge.

- Vi ser på antall aviser utsalgsstedene solgte i tilsvarende periode i fjor. Slik finner vi fram til en fornuftig ordning på hvor mange aviser som sendes ut. Ofte er butikkene ikke klar over hvor mye de solgte på samme tid i fjor, sier han.

Han oppfordrer til å returnere aviser som ikke blir solgt.

- Det er kun solgte aviser som gir opplagstall. Og de avisene man sender i retur danner grunnlaget for salget. VG er en kommisjonsvare, og det er dermed vi som har overordnet ansvar for hvor mange aviser som skal leveres ut. Forhandleren har full returrett på alle usolgte aviser.

Wickstrøm kjenner seg ikke igjen i Qvists uttalelse om at butikken har fått beskjed om at VG sender ut flere aviser enn de har bedt om, i den hensikt å øke opplagstallene.

- Det må være en misforståelse, sier han.

Salgssjefen legger også til at de er villige til å sende færre aviser til de mottakerne som skulle ønske det.

- Hvis en butikk ønsker færre aviser, så pleier vi å rette oss etter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere