RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Butikkgigant trekker seg fra tysk pantesystem

Sist oppdatert:
Den store Spar-kjeden har trukket tilbake sin støtte til det tyske pantesystemet som distributøren Lekkerland-Tobaccoland skal lansere 1. oktober. Det er et nytt tilbakeslag for panteinnføring i Tyskland, og dermed for Tomra
Spar-kjeden har tidligere annonsert sin støtte til systemet som Lekkerland-Tobaccoland skal innføre fra 1. oktober, som er fristen for innføring av et generelt pantesystem for bokser og engangsflasker i Tyskland.

Men nå trekker Spar støtten, og sier man vil vurdere flere alternativer, ifølge Reuters.

- Det er ingen endelig avgjørelse om å velge (Lekkerland-)systemet, sier en talskvinne for Spar til Reuters.

- Vi vil beholde engangsemballasje i sortimentet. Men vi må vurdere svært nøye hvilket system vi skal velge, sier hun, og understreker igjen at det ikke er signert noen avtale med Lekkerland-Tobaccoland.

Dette er et alvorlig tilbakeslag for Lekkerland-Tobaccolands system. Denne distributøren håndterer mest kiosker og bensinstasjoner, og Spar, med tusenvis av butikker, var den eneste store butikkjeden som hadde gitt sin støtte til systemet.

Da Spar og Lekkerland-Tobaccoland kom med sine planer i juni ble dette fremstilt som en stor seier av pantetilhengeren miljøvernminister Jürgen Trittin.

Så langt er det også bare ett av de store bryggeriene som har gitt sin støtte til Lekkerland-Tobaccolands system, nemlig Krombacher.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere