*Nettavisen* Nyheter.

Butikksjefen (35) underslo 400.000

Foto: Martin Lundsvoll (Romerikes Blad)

I et halvt år tappet butikksjefen kassa for penger. Selv hevder han at det startet som et lite lån, så ballet det på seg og situasjonen kom ut av kontroll.

11.07.12 21:25

(RB.no) En 35 år gammel mann er i Nedre Romerike tingrett dømt for grovt underslag fra butikken der han selv var daglig leder i en periode.

Hvor mye penger han stjal, har han selv ikke oversikt over. Etterforskerne har rundet det av til minst 400.000 kroner gjennom flere uttak i løpet av et halvt år.

Romerikes Blad har vært i kontakt med den tidligere butikksjefen. Han ønsker ikke å uttale seg, men sier følgende til RB:

– Jeg skulle selvsagt ønsket at dette aldri hadde skjedd.

Var i pengenød
Butikkjeden sentralt oppdaget tidlig at det manglet penger i butikkens systemer. Sammen med 35-åringen og et eksternt selskap begynte de å undersøke hvor de savnede pengene fra butikken på Romerike var forsvunnet.

Da 35-åringen – et halvt år senere – ble konfrontert med mistanken mot ham, la han alle kortene på bordet.

Mannens forsvarer, Cato Johannessen, forteller til RB at den dømte mannen var i pengenød.

– Det skulle i utgangspunktet være et lån, men så har han forklart at det ballet på seg. Han forsto selvsagt at dette ikke var riktig, og har vedtatt dommen.

Mannen har også underskrevet på et gjeldsbrev på 354.000 kroner til den aktuelle butikkjeden.

Fingerte dokumenter
Ifølge dommen underslo 35-åringen pengene fra butikkens cashguard-system i forbindelse med post i butikk på de kveldene han tok oppgjøret.

Pengene ble ført ut av cashguarden, men ikke inn igjen i systemet slik de skulle blitt.

Totalt mener sikkerhetsrådgiveren som har gått igjennom oppgjørene at det savnes 465.050 kroner. Beløpet som mangler i bilagene er vesentlig mindre enn det kontrollen avdekket.

Ifølge dommen har 35-åringen selv fingert og sendt inn bilagene, slik at feilene skulle virke mindre enn de i virkeligheten var.

Fengselsstraff
35-åringen er dømt til fengsel i 120 dager. 60 av dagene gjøres betinget. Tingretten omtaler underslaget som grovt, med tanke på beløpets størrelse.

«Retten legger i særlig straffeskjerpende retning vekt på at tiltalte misbrukte den tilliten han hadde fått som daglig leder», heter det i dommen fra tingretten.

Saken har hatt lang liggetid hos politiet. De straffbare forholdene fant sted fra sommeren 2009 til vinteren 2010. I ni måneder lå saken inaktiv i Romerike politidistrikt. Dommeren har gitt den tidligere butikksjefen strafferabatt for at straffesaken mot ham har dratt ut i tid.

Les flere saker i Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.