Den ukrainske byen Kryvyj Rih står i fare for å bli oversvømt etter et russisk rakettangrep på en demning, ifølge ukrainske myndigheter.

Kryvyj Rih, som er president Volodymyr Zelenskyjs hjemby, har rundt 650.000 innbyggere. Byen ligger i regionen Dnipropetrovsk, rundt 35 mil sørøst for Kyiv.

– Ved treffstedet ser vi en vannføring på 100 kubikkmeter per sekund, som er et stort volum. Vannstanden i elven Inhulets forandrer seg fra time til time, sier Zelenskyjs visestabssjef onsdag kveld.

Det er snakk om 100.000 liter vann per sekund, omtrent like mye som normalvannføringen i Gaula, Altaelva eller Numedalslågen.

Se video fra demningen under:

Åtte krysserraketter

Visestabssjef Kyrylo Tymosjenko opplyste først om angrepet mot demningen på meldingstjenesten Telegram, melder nyhetsbyrået AP. Åtte krysserraketter som hadde vannforsyningen som mål, traff byen, som ligger 15 mil sørvest for Dnipro. Det har ført til raskt stigende vannstand og storflom i elven Inhulets, der demningen ligger.

Les også: Nå snakker russiske krigsbloggere om en tredje ukrainsk offensiv

– De bryr seg ikke om folk mister vannet eller om byen blir oversvømmet. De vil skape panikk hos oss, slik at det blir vanskeligere å ta avgjørelser, sier Tymosjenko, ifølge nettavisen Ukrinform.

Ikke meldt om skadde

Verifiseringstjenesten Faktisk Verifiserbar har undersøkt videomateriale og bekrefter onsdag kveld at det har vært et russisk missilangrep mot et damanlegg ved Kryvyj Rih. De sier videoer som er delt på Telegram og Twitter, viser store skader på demningen. Store vannmengder fosser nedover dalen, noe som har ført til raskt økende vannstand og storflom i elven Inhulets.

Les også: Melder om russisk flukt fra Krimhalvøya: – Vil overraske meg veldig

Det er kommet meldinger om at broer er tatt av vannmassene, men det var onsdag kveld ikke meldt om døde eller skadde etter flommen.

Ifølge det russiske militære nettstedet Topwar.ru skal målet for angrepet ha vært et kraftanlegg, skriver Faktisk Verifiserbar.