RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bybanen fortjener en folkeavstemning

Sist oppdatert:
En gruppe mennesker har engasjert seg for å få til en folkeavstemning om Bybanen. Det bør de få, for å få bort snuskestempelet som hviler over Bybane-vedtaket.

Vedtaket om bygging av Bybanen er et av de viktigste som er truffet i byens historie. Desverre hviler det et snuskestempel over vedtaket. For å sikre et flertall oppsto det en ren hestehandel om makt og taburetter som gjør at enkelte politikere ser ned og rødmer hver gang banen kommer på tale, mens de utad står som forsvarere av banen.

Dobbelt så mange mot

I BA var det i tidligere i år offentliggjort en meningsmåling som viste at det er mer enn dobbelt så mange motstandere som tilhengere av banen (60 % mot 28 %)

Bybanen vil legge grunnlagt for hvordan vi skal bevege oss rundt i denne byen de neste hundre årene minst. Den vil - i og med underskuddsgarantien fra kommunen - også kunne komme til å belaste de kommunale budsjettene i et lignende antall år. Det er først og fremst et problem for den oppvoksende slekt.

Ja-aviser

Det to andre avisene i denne byen har valgt en ja-linje overfor Bybanen og ser den som det eneste saliggjørende. Det gjør ikke vi, men det er uvesentlig i denne saken. Nå er det ikke for eller mot Bybanen som gjelder, men for eller mot retten til å få si sin mening om Bybanen.

Det er et krav iBergen.no stiller seg 100 prosent bak og vi vil også hjelpe initiativtagerne å samle inn underskrifter. Klikk her hvis du ønsker folkeavstemning (skriv navnet ditt i mailen).

Stortinget

Om en måned kommer Transportkomiteen i Stortinget på befaring. Da skal underskriftslisten overleveres. Går det som initiativtagerne vil kan det bli en pinlig affære for bergenske politikere. I Soria Moria erklæringen er retten til lokal medbestemmelse nedfelt som et mål. Ingenting ville vært mer i tråd med den tanken enn en folkeavstemning om den viktigste saken i byens nyere historie.

Vi kommer til å følge aksjonen daglig, innhente kommentarer og underrette om hvordan innsamlingen av underskrifter går.

Siste sjanse

Dette er befolkningens aller siste sjanse til å si sin mening om Bybanen. Er det slik politikerne later til å tro, at folk er likegyldige til vedtaket?

Bybanen trenger omforening. Å presse et slikt vedtak ned over ørene på uvillige sjeler er tullemannspolitikk. Derfor fortjener Bergen og Bybanen en folkeavstemning slik at en for alltid kunne begrave snuskestempelet som hviler over de politikerne som ble avgjørende for vedtaket, og de byråkratene som har jobbet det fram.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere