Bybilene får 30-40 bøter i uka: - Vi vet alltid, med sikkerhet, hvem som feilparkerte

Bybilene får 30-40 bøter i uka:

Vys bybiler får 30-40 parkeringsbøter i uka. Noen ganger kan kundene også få bot når de parkerer steder der det egentlig er lov å parkere.

Vys bybiler får 30-40 parkeringsbøter i uka. Noen ganger kan kundene også få bot når de parkerer steder der det egentlig er lov å parkere. Foto: Pål Nisja (Nettavisen)

Det lønner seg ikke å prøve seg.

12.05.19 20:41

Vy har utplassert 250 elbiler av typen Zoe i Oslo som alle kan sette seg inn og kjøre hvis de registrerer seg. I prinsippet fungerer det ganske likt som de elektriske sparkesyklene.

Bybilene kan i utgangspunktet plasseres alle steder der det er lov å sette fra seg elbiler gratis - inkludert beboerparkering, samt enkelte dedikerte plasser som selskapet disponerer.

Parkeringsutfordringer

Men Oslo er ikke en by det nødvendigvis er lett å parkere seg i, og mange prøver seg derfor på en spansk en.

Blant annet er det mange plasser i byen med tidsbegrenset parkeringsforbud.

Så hva skjer om man som kunde setter fra seg en bil på et sted det er lovlig å parkere, men ingen andre kommer for å leie bilen før parkeringsforbudet slår inn på morgenen?

Espen Dyb Løvold i Din Bybil. Foto: (NSB)

Ifølge Bybil-sjef Espen Dyb Løvold er dette ansvaret til den som parkerte bilen.

- Vedkommende som har parkert bybilen ulovlig er den som får boten. Vi jobber aktivt via alle kanaler med å informere brukerne om parkeringsreglene, sier han til Nettavisen.

Reglene er som følger: Bybil-turer kan kun avsluttes innenfor bybilsonen og kun på følgende plasser:

  • Offentlige parkeringsplasser uten tidsbegrensning. Beboersonene i Oslo er lovlige å parkere på for elbiler, og dermed også for bybil
  • Hotspots: Din Bybils egne parkeringsplasser inne i parkeringshus som, Byporten, Paleet, Vulkan, Vestre Vika, Colosseum etc.

- Ettersom vi alltid, med sikkerhet, vet hvilken bruker som feilparkerte, kontakter vi aktuell bruker og varsler om at vi vil belaste kortet for overtredelsen.

30-40 bøter i uka

Ifølge Bybil-sjefen er omfanget av parkeringsbøter 30-40 i uka, noe han anser som ganske lite.

- Det er et synkende tall, hvilket er ganske beskjedent tall i lys av alle parkeringene brukerne foretar, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.