RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøyde av for lønnspresset

Sist oppdatert:
Telenor ville holde Jon Fredrik Baksaas lønn for 2005 hemmelig frem til årsapporten, men ga etter for presset da journalistene ringte.
Det har vært stort fokus på lønninger og bonus for toppene i de største statseide selskapene. iMarkedet.no kunne i forrige uke bringe nyheten om at sjefene for fem av de seks største statseide selskapene - Statoil, Hydro, DnB NOR, Yara og Statkraft - hadde en samlet lønnsvekst på over 20 prosent.

Les mer her:
Toppenes lønnsfest

Men Telenor ønsket ikke å avsløre toppsjef Jon Fredrik Baksaas lønn og bonus-utbetalinger i fjor. Da iMarkedet.no ringte for å få detaljene i Telenor-sjefens lønnspakke i fjor fikk vi følgende svar:

- Jon Fredrik Baksaas lønn blir gjort kjent i årsrapporten, uttalte informasjonssjef Scott Engebregtsen til iMarkedet.no.

Stor interesse om Baksaas lønn

Men nå har selskapet snudd på flisa. Informasjonen om Baksaas lønn er nå offentlig. Selv om det ennå er en stund til årsrapporten kommer.

- Tidligere har vi rapportert dette ved fremleggelse av årsrapporten, men vi så at det var stor interesse omkring dette punktet, sier Engebregtsen til iMarkedet.no.

- Vi gikk gjennom måten vi har rapportert dette på og så da at vi ønsket å kommunisere dette på et tidligere tidspunkt enn ved fremleggelse av årsrapport. Vi har et ønske om å være åpne, og ha åpenhet om så mange forhold som mulig. Vi så da at det ikke lenger er noe behov for ikke å rapportere det, legger han til.

Og Baksaas kunne glede seg over et godt lønnspåslag i fjor. Lønnen økte fra 3,5 til fire millioner kroner. I tillegg fikk Baksaas utbetalt en bonus på 970.000 kroner. Totalt 4,97 millioner kroner i lønn og bouns utbetalt i 2005.

- Dette var bonus knyttet til 2004, men som ble utbetalt i 2005, forteller Engebregtsen.

Bedre i 2005

Omsetning og driftsresultat økte fra 60,5 milliarder kroner og 7,3 milliarder kroner i 2004 til 68,9 og 11,7 milliarder kroner i fjor. Det er derfor grunn til å tro at Baksaas bonus vil bli enda høyere for 2005.

Hvor stor Baksaas bonus blir for 2005 er ennå ikke avgjort, men Telenor-toppen kan allerede glede seg over fete gevinster knyttet til opsjoner det siste året. Baksaas realiserte sist mandag alene en gevinst på 3,43 millioner kroner da han innløste en femtedel av sin totale opsjonsbeholdning.

Ifølge VG har konsernsjefen og andre ledere og nøkkelpersoner i det delvis statseide Telenor de siste 12 månedene innkassert opsjonsgevinster på totalt rundt 65 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere