Gå til sidens hovedinnhold

- Bydel Østensjø tenker helhetlig miljøplan

BU-leder Arnfinn Aabø forsikrer at Bydel Østensjø gjør konkrete tiltak for å bedre miljøet.

Østensjø: Vi kommer til å lage en egen miljøplan denne valgperioden. I forbindelse med den vil disse tingene Østensjø natur og ungdom foreslår være aktuelle å diskutere. Det er vanskelig for meg å si ja eller nei til konkrete tiltak nå, for vi ønsker å se ting i sammenheng og utarbeide en helhetlig miljøplan for hele Bydel Østensjø, sier han.

Jobber for tunnel

Aabø forteller at bydelen allerede driver med energiøkonomisering.

Dette gjennomføres i alle bydelens lokaler og har ført til at vi sparer 600 000 kroner i året. Vi er også veldig opptatt av forurensningsproblemet i området ved Østensjøvannet, hvor det er økende biltrafikk. Vi er opptatt av hva vi kan gjøre med det og jobber aktivt med å få til tunnelen fra Bryn til Abildsø. Det er veldig stor interesse for miljøsaker i bydelen vår. Jeg tror at dersom vi ser ting i sammenheng vil vi få en stor miljøgevinst.

Begynner kjapt

Når skal dere begynne å diskutere miljøplanen?

Jeg regner med at vi skal begynne ganske kjapt. Mandag hadde jeg et møte med lederen av byutvikling-, kultur- og miljøkomiteen, som er den komiteen som vil gå i bresjen for å arbeide med planen. De vil også samarbeide med administrasjonen framover.