Gå til sidens hovedinnhold

Bydelen bedrer dialogen

Bjerke bydelsutvalg starter planleggingen av neste års budsjett allerede nå.

ØKERN: Etter fjorårets uoverensstemmelser var det et svært konsentrert bydelsutvalg som forrige torsdag la opp løpet for neste års budsjett. Denne gangen ble tidsplanen nøye gjennomdiskutert.

Jeg er tilfreds med endringene, og ser at denne planen åpner for større mulighet til å komme inn i prosessen, sa Liv Vågslid (Ap. Hun fikk gjennomslag for at Arbeidsutvalget også kan delta på budsjettmøtet 16. juni.

Frp misfornøyd

Tom Harald Larsen (Frp) poengterte at det er vanskelig for selvstendig næringsdrivende å delta på møter som legges på dagtid, men møtte liten forståelse.

Det er mye dyrere å ha møter om kvelden. Og vi trenger god tid på dette. Prosessen er så viktig, sa Steinar Arnesen (Ap).

Geirmund Jor (SV) understreket at det var viktig med romslige møter.

Romsligere møter

Det er av stor verdi å bruke lang tid med administrasjonen, slik at de politiske signalene kommer fra oss, og ikke omvendt. Vanligvis er det administrasjonen som gjør de politiske valgene, og så sitter vi igjen med flikkinga. Vi arbeider feil, sa han.

Vi hadde et todagers seminar i fjor også. Det er ikke sånn at administrasjonen bestemmer. Vi har ikke mye fritt disponibelt, og vi er også bundet av mye. Det er en lang prosess, sa bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen.

Jeg vet det, det var ikke fornærmelig ment, sa Jor.

Tom Harald Larsen presiserte at bydelen går inn i et vanskelig økonomisk år, og ønsket økonomisjefen til stede i hvert BU-møte framover, for å holde politikerne løpende orientert.

Og hvis det skulle bli storbrann, så ønsker jeg at vi får omgående beskjed, og at det eventuelt blir innkalt til et ekstra kveldsmøte, sa Larsen.

Bydelsdirektøren lovet å se på mulighetene til å få til dette.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping