Gå til sidens hovedinnhold

Bydelen mot rulleskitrasé

Forslag om rulleskitrasé har også vært på høring i bydelen. Bydelen går for fjerning av asfalten, sier leder av bydelens miljø- plan og samferdselskomité.

Nordre Aker: På grunn av kort høringsfrist har arbeidsutvalget fattet vedtak på fullmakt fra Nordre Akers bydelsutvalg.
- Vi støtter å beholde Oset-afalt som anleggsvei for arbeidene med Voldsløkka-tunnelen. Men etter at tunnelarbeidene er ferdige, ønsker bydelen at asfalten blir tatt opp, og naturen satt tilbake til opprinnelig stand. I tillegg skal anleggsbrua der elva starter, fjernes, sier BU-medlem Svein Erik Sønsteby (H) og leder av bydelens miljø- plan og samferdselskomite.
- Bydelen ser også behovet for en rulleskitrasé, men den mener vi bør bygges i flukt med Maridalsveien inn til Hammern, sier Sønsteby.

Sagadammen også imot

Nærmeste nabo til anleggsveien, sameiet Sagadammen, ønsker heller ingen rulleskitrasé fra Oset til Brekke.
- Vi frykter støy og trafikk-kaos. En rulleskitrasé som nærmeste nabo vil jo ikke bare bli brukt av Kjelsås Langrennsgruppe, men muligens av utøvere fra hele byen, og kanskje store deler av døgnet. I tillegg oppfattet vi forslaget slik at traséen vil bli forbeholdt rulleskibrukerne, og dermed forringe turvei-muligheten for andre, sier styreleder i Sagadammen-sameiet, Bente Torjussen.

På is

Friluftsetaten bekrefter at planene om en rulleskitrasé mest sannsynlig blir lagt på is, frem mot 2010.
- Så får vi se hva som skjer etter at Vann- og avløpsetaten har avsluttet arbeidene med Voldsløkka-tunnelen, sier avdelingssjef Jan Fredriksen.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album