Gå til sidens hovedinnhold

Bydelen tar tak i Langåsveien

Bydelen engasjerer seg i Langåsveien. - Noe må gjøres med trafikk-situasjonen, sier spesialkonsulent i Nordre Aker, Knut Hammervold.

Korsvoll: Det er snart ett år siden Andromeda Barnehage åpnet. Debatten om trafikk- og parkeringssituasjonen i siste del av Langåsveien, inn mot barnehagen, lever fortsatt.
- Jeg har deltatt i møte med representanter for barnehagen og skoleforeldre. I utgangspunktet mener jeg at veien kan fungere som både skolerute til Korsvoll og adkomst til barnehagen. Men det gjør den tydeligvis ikke, sier Knut Hammervold, spesialkonsulent i Nordre Aker Bydel.
- I første omgang vil jeg på vegne av bydelen ta kontakt med plan- og bygningsetaten, for å bringe på det rene de faktiske reguleringsbestemmelsene når det gjelder trafikk- og parkering i tilknytning til barnehagen.
- I tillegg vil bydelen undersøke muligheten for å opparbeide turveien, som er kartregulert parallelt med siste strekke av Langåsveien fra Åmotveien, sier Hammervold.
Også Korsvoll FAU (Foreldrearbeidsutvalget) har engasjert seg i Langåsveien, og kan bekrefte trafikkproblemene, særlig vinterstid og i morgenrushet.
- Ungene går mer eller mindre midt i veien. Veien er smal og noe fortau finnes jo ikke. FAU har flere ganger bedt barnehagen om å oppfordre foreldrene til å parkere på P-tomten i krysset Langåsveien/Åmotveien, uten at det har hjulpet noe særlig. Barnehageforeldrene parkerer i veien nedenfor barnehagen, i tillegg til at de snur i veien midt oppe i alle barna på vei til skolen, sier FAU-leder Cecilie Dueled.
- Verst var det i vinter. Snøen gjorde forholdene ekstra ille, og vi gruer oss allerede til kommende vinter.
- Det er flott at bydelen nå engasjerer seg. Noe må gjøres. Flere barn får ikke lenger lov til å bruke siste del av Langåsveien som skolerute, og må gå andre veier, sier Dueled.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford