Gå til sidens hovedinnhold

Bydelsdirektør beklager – og ber om Flexbo-møte

St. Hanshaugens bydelsdirektør beklager mangel på Flexbo-info, og ber om møte med Nordre Aker. – Veldig positivt, sier Nordre Akers bydelutvalgs-leder Bent Gether-Rønning.

GREFSEN: Tidligere har bydelspolitikerne i Nordre Aker etterlyst mer informasjon om hva som videre skjer med den midlertidige Flexbo-bosettingen på Grefsen, som har midlertidig botillatelse frem til sommeren i år.

LES OGSÅ: BU-leder Bent-Gether Rønning om Flexbo og bydelens sosiale ansvar

Beklager

Og nå beklager bydelsdirektør i St. Hanshaugen, Tone Frønes, at det ikke har blitt gitt tilfredsstilende informasjon .

– Men vi har nå bedt om å få møte politikerne i Nordre Aker i slutten av mars, og vi vil da fortelle om videre fremdrift av bosettingen. I utgangspunktet ønsker vi å fortsette prosjektet i 5 år til, men det krever blant annet dispensasjon fra Plan- og bygningsetaten. Det er Gravferdsetaten som eier grunnen, men den er positiv til å "låne" ut tomten i noen år til, i følge bydelsdirektør Frønes.

Byråden videreutvikler

Nordre Aker Budstikke kjenner til at det er planlagt flere Flexbo-bosettinger andre steder i Oslo.

– Eventuell videre utvikling av prosjektet er det Byrådsavdeling for eldre og sosiale tjenester som har ansvaret for – St. Hanshaugen er kun involvert i de to eksisterende bosettingene i Oslo – inklusiv denne ene på Grefsen, i følge Frønes.

Kartlegger behov

NAB har også vært i kontakt med nevnte byrådsavdeling om eventuell videre utvikling av Flexbo.

– Vi holder nå primært på med kartlegging av behov, deretter vil vi gå videre med å planlegge hvilke løsninger og hvordan de skal gjennomføres. Det er ikke nødvendigvis slik at vi skal ha mange akkurat slike bosettinger. Det er behov for et større arbeid før vi skisseres mulige nye tilbud, hvilken form de skal ha og hvor de eventuelt skal lokaliseres, i følge byrådssekretær Birgitte Jordahl Lisland.

Setter pris på møte

– Vi setter veldig pris på at bydelsdirektøren for St. Hanshaugen nå tar initiativ til å møte oss – og informere nærmere om videre fremdrift av Flexbo. Vi håper også at vi fremover kan fortsette å være i dialog om eventuell videre utvikling av bosettingen, og at Nordre Akers eventuelle innspill i saken også blir hørt og vektlagt, sier bydelsutvalgsleder Bent Gether-Rønning (H).

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK!

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?