Gå til sidens hovedinnhold

Bydelspolitikere klager NRK til PFU

Bydelspolitikerne på Grorud reagerer kraftig på uttalelser i NRK Uke-slutt programmet. Nå vil bydelen saksøke NRK ovenfor Pressens Faglige Utvalg (PFU).

GRORUD: Et innslag på NRK radio den 12. november fikk bydelspolitikerne til å se rødt. I innslaget omtales Romsås på en måte som politikerne mener er uakseptabelt.
- NRK går langt med å antyde at tilstander slik vi så i Frankrike kan forekomme i vår bydel. De trekker paralleller mellom Romsås og franske forsteder, noe vi mener er tatt ut av proporsjoner, sier BU-politiker Anders Rødberg-Larsen (Ap).
Arbeiderpartiet i bydel Grorud tok opp denne saken under siste BU-møte, og der ble det enstemmig vedtatt å legge inn en klage på programmet til Pressens Faglige Utvalg.
- Romsås er ikke en getto, slik NRK presenterte det. Vi mener at dette programmet gir et feilaktig bilde av Romsås. Rødberg-Larsen forteller at det var mange som hørte på dette programmet som henvendte seg til ham. Programmet gir inntrykk av det kun bor kriminelle og sosialklienter på Romsås.
- Folk som jeg snakket med finner seg ikke i å bli omtalt på den måten når statistikkene viser noe annet, sier Rødberg-Larsen.
Blant argumentene som bydel Grorud kommer til å bruke overfor PFU, er statistikk som ble presentert i Lokalavisen Groruddalen.
- Denne statistikken viser at det ikke er så ille å bo her som NRK antyder. En annen statistikk viser blant annet at antall biltyverier på Romsås er lavest i Oslo. Derfor forhandler noen av borettslagene med forsikringsselskaper for å få lavere pris på bilforsikringer.
Pressens Faglige Utvalg er opprettet av Norsk Presseforbund og har til formål å overvåke og fremme den etiske og faglige standard i norsk presse. PFU vurderer klager over norsk presses atferd og avgir sine uttalelser som offentliggjøres.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?