Gå til sidens hovedinnhold

Bydelsutvalgets ungdomsalibi

Den yngste representanten i Vestre Aker bydelsuvalg bor fortsatt hjemme hos mor og far, men Lars Madsen (20) mener det er en fordel med ungt politikerblod i BU.

Vinderen: Ullern Avis Akersposten møter Lars Madsen en regntung morgen på Vindernsenteret. Madsen ble valgt inn i bydelsutvalget høsten 2007 og sitter som den yngste representanten i utvalget.

- Jeg har alltid vært politisk interessert. Men det var nok Elin Horn Galtung som inspirerte meg til å bli med i BU. Hun formidlet gleden over å være bydelspolitiker og det er mye på grunn av henne jeg er med i dag, forteller Madsen.

Tidlig ute

Den politiske interessen ble tidlig aktivisert av diskusjonslystne foreldre.

- Mamma og pappa har alltid diskutert med meg. Man kan si at jeg er oppdratt mye i form av diskusjon.

Da han gikk i tiende klasse på Ris ungdomsskole hadde han ambisjoner om å starte et eget parti i mangel på partier han kunne identifisere seg med.

- Jeg og noen andre elever på skolen fant ut at man ikke trengte være over atten for å starte et eget parti. Det som trengtes var 5000 underskrifter.

Etter noen turer opp på universitetet på Blindern og et par heftige diskusjoner med et knippe studenter ved statsvitenskap, la han partidrømmen på hylla.

- Det var et dumt trekk. Det er få som er så diskusjonslystne som statsvitere og de var ikke helt enige med meg, for å si det sånn, ler Madsen.

Etter hvert fant han ut at det var Høyres politikk som lå hans hjerte nærmest.

- Jeg har alltid vært konservativ, i alle fall så lenge jeg kan huske.

Unge og eldre

Sin unge alder ser ikke Madsen som noen stor hindring i lokalpolitisk sammenheng.

- Ulempen ved å være ung er jo at man mangler erfaring. Fordelene er at man representerer nye tanker og idéer. Nye øyne som trenger erfaring kan man kanskje si.

Allerede som elevrådsleder på Ullern videregående skole begynte han å interessere seg for skolepolitikk.

- Jeg er veldig opptatt av fritt skolevalg. Det er ikke riktig at ungdommene i vår bydel skal ha mindre sjanse til for eksempel å begynne på Oslo Handelsgym enn de som bor tre meter innenfor en en eller annen sone.

Men også de eldre slår Madsen gjerne et slag for.

- Det er viktig for meg at eldre får bestemme selv hvem som skal pleie dem når det behovet melder seg. Det at man er eldre, betyr ikke at man ikke skal få ta egne valg.

- Mer penger til bydelene

Høyrepolitikeren skulle sett at bydelene fikk mer penger, helst i form av frie midler.

- Det er mange gode tiltak som vi så gjerne skulle støttet, men som faller bort grunnet dårlig økonomi. Det er veldig synd.

Kunstisbane på Bogstad er et prosjekt han mer enn gjerne ville sponset.

- Hadde det ikke vært flott om vi hadde en sum på budsjettet som vi kunne investert i noe som gir sunnhet og glede til alle, uavhengig av budsjettperiode? Vi kunne kalle den Elins pott, ler Madsen, men blir straks mer alvorlig:

- Kunstisbane på Bogstad er et viktig tiltak i vår bydel. Det trengs. En slik bane ville gjort mye for befolkningen her. Det hadde rett og slett vært fantastisk, avslutter han.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag