Byelgene måtte bøte med livet i hagen til Merethe

NEDE FOR FELLING: Merethe Sørensen opplevde å få tre elger skutt i sin egen hage. - Trist, men ikke til å unngå, sier hun.

NEDE FOR FELLING: Merethe Sørensen opplevde å få tre elger skutt i sin egen hage. - Trist, men ikke til å unngå, sier hun. Foto: Tom Melby (Avisa Nordland)

Flere hus måtte evakueres i Bodø.

03.11.14 17:49

Elgkua med to kalver, som i lengre tid har oppholdt seg mellom husveggene i Rønvik, måtte bøte med livet i dag, skriver Avisa Nordland.

– Det er jo så klart vemodig. Men samtidig så hadde man ikke noe valg.

Se video nederst i saken!

Det sier Merethe Sørensen mens hun står ute på plena i hagen sin hvor de tre elgkadavrene ligger.

– Vi har hatt elg rundt husene til alle årstider, og dette er et område med mange skoleunger. Ei elgku med kalver er ikke noe å spøke med, så dette måtte jo skje til slutt, sier hun.

Hageelg
Elgene dukket opp i hagen hennes på morgenkvisten i dag, og der ble de værende.

– Til slutt ringte jeg politiet, som igjen ringte viltnemnda, som lånte altanen min til å ta ut dyrene, sier Sørensen.

– Disse elgene virket å være så vant til folk og bebyggelse, at de nesten må betegnes som hageelg. Det er trasig at det måtte ende slik, men jeg synes uansett det er mye bedre å ha dem i hagen på hytta, enn her langs skoleveien til en masse unger, sier hun.

SKAPTE OPPSTUSS: De tre elgene ble observert i Lunevollveien i Rønvika torsdag i forrige uke. Nå er de skutt. Foto: Truls Knudsen


LES OGSÅ:
- Det er ikke bare å begynne og skyte i hagene til folk

I et av nabohusene turte ikke ei mor å la sønnen sin sove i vogn ute på verandaen, da de nærgående elgene bestemte seg for å bli værende rundt bærbuskene.

– Jeg prøvde å jodle litt for å skremme dem bort, men det hadde ingen effekt, sier hun.

Evakuerte hus
– Dette var i samarbeid med politiet. Hus i nærheten ble også evakuert. Det ble gjort på en veldig forsvarlig måte. Vi var heldige, og kom inn i et hus med altan høyt oppe, sier leder i viltnemnda Johan Bakke.

Viltnemnda jobbet med å frakte bort dyrene. Kjøttet skal selges og inntektene går til viltfondet. Foto: Jan Eskil Severinsen (Avisa Nordland)


Elgene har vandret blant husene i Rønvika i flere uker. Politiet har blitt nedring av folk som fryktet for sikkerheten til barna sine, men viltnemnda ventet til elgjakta var over før de bestemte seg for å skyte elgene.Inn i kvote.

– Det var muligheter for å ta dem ut under jakta. Det ble ikke gjort. En av elgene går også inn i kvoten til et jaktlag, sier Johan Bakke.

– Kjøttet bli solgt og pengene går inn i viltfondet, sier Johan Bakke.

Saltenpolitiet opplyser at elgene har opphold seg i området siden i vår.

– Det ble tatt ei vurdering på stedet, og avlivningen ble vurdert som trygg, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen i politiet.

VIDEO: Byelgene i Bodø måtte bøte med livet

HTML EMBED


Les flere saker i Avisa Nordland


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.