RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygda samlet i sorgen

Årdalstangen (NTB): Så mange som to hundre årdøler samlet seg foran et lite lyshav i sentrum av Årdalstangen tirsdag kveld for å hedre de som ble drept kvelden før.

Sambygdingene til 19 år gamle Margaret Molland Sanden samlet seg i stille respekt for de tre som ble drept ved Holsbruvatnet på Ljoteli ovenfor Øvre Årdal, mens Årdalstangen musikklag spilte. På repertoaret sto blant annet Nordahl Griegs «Til ungdommen», som ble en gjennomgangsmelodi etter terrortragedien 22. juli.

Bussjåfør Arve Kvernhaug (55) fra Bagn, et lite tettsted som ligger langs ruta han skulle ha kjørt mandag, og den svenske statsborgeren Brahim Khouya, som også er i 50-årene, ble også drept.

De oppmøtte utenfor kommunehuset spente i alder fra de unge til de aller eldste. Der var også representanter for politiet, brannvesenet og helsevesenet, samt Utlendingsdirektoratet (UDI). Den 31 år gamle mannen som er siktet for trippeldrapet, er sørsudansk asylsøker, som skulle sendes til Spania dagen etter tragedien på Valdresekspressen

Mange tente lys til minne om de døde, mens ordfører Arild Ingar Lægreid var blant dem som la ned en enkel rød rose. Flere av ungdommene som deltok i markeringen, holdt rundt hverandre og gråt. Det var ingen taler, men verdig stillhet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere