Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygdefolk kjøpte hotell som skulle bli asylmottak

SKULLE BLI ASYLMOTTOAK: Men nå har en lokal investorgruppe kjøpt bygningen for å gjenopprette hotelldriften. Foto: Google Maps
SKULLE BLI ASYLMOTTOAK: Men nå har en lokal investorgruppe kjøpt bygningen for å gjenopprette hotelldriften. Foto: Google Maps
Sist oppdatert:
Askvoll fjordhotell i Sogn og Fjordane skulle bli mottak for 50 mindreårige asylsøkere.

Men nå har en lokal investorgruppe kjøpt bygningen for å gjenopprette hotelldriften.

– Jeg synes det er veldig kjekt at det lokale næringslivet sørger for fortsatt hotelldrift. Det betyr mye for reiselivet og kommunen, sier ordfører Frida Melvær (H) til Bergens Tidende.

Hotellet ble solgt i høst for å brukes til mottak for 40 mindreårige asylsøkere, med en opsjon på ytterligere ti, skriver avisa. Tirsdag ble det kjøpt tilbake. Ordføreren mener det ville vært uheldig at kommunen sto uten et hotell.

– Nærmeste overnattingstilbud med hotellstandard ligger i Førde. I tillegg har hotellet vært mye brukt som selskapslokale ved bryllup, barnedåp, gravferd og andre arrangementer. Mange opplevde at de mistet en viktig lokal møteplass, sier Melvær.

Prisen for hotellkjøpet er ikke kjent. Ordføreren sier kommunen vil bidra til å se etter et annet egnet lokale for å huse asylsøkerne. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!