RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygg ferdig før klagen behandles

Sist oppdatert:
Den lange behandlingstiden gjør at byggene står ferdig før klagesaken blir sett på i Bergen kommune. Da tør ikke politikerne gi klager medhold.

Får de medhold må bygget rives, og da velger politikerne i komitè for miljø og byutvikling å heller avvise klagen.

Må rive hvis nei
Behandlingstiden for en klage i en byggesak er svært lang, og mens klagen ligger og samler støv i papirbunken, fortsetter utbygger å gjøre seg ferdig med bygget. Politikerne kvier seg for å gi medhold til en klage der bygget allerede er ferdigstilt. Da må i så fall bygget rives. Det er derfor sjelden at klagesaker får konsekvenser for utbygger.

- Hvis det ikke får noen konsekvenser for de som bygger at noen klager, så vil det ikke ha noen risiko å gå i gang med å bygge før klagen er behandlet ferdig, sier medlem i bygningsrådet, Lise Wergeland Strømmen til Bergensavisen.

- Ville ellers godkjent klage
Komitèmedlem Hans Edvard Seim tror politikere forkaster klager de ellers ikke ville godkjent, fordi byggene allerede står ferdig. Årsaken til at behandlingstiden i klagesaker for bygg er så lang, er ifølge Seim at det er vanskelig for komiteen å vurdere om det er betydelig ulempe for naboene av utbygger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere