Gå til sidens hovedinnhold

Bygg truffet av ras

Et snøras har traff hytte i Sunndal. Flere beboere evakuert.

Skredet gikk i Horrvika like sørøst for Oppdøl i Sunndal i 12.30-tiden torsdag ettermiddag.

- Ingen skadd
- Så langt vi har fått informasjon har ingen blitt skadd i raset. En fritidseiendom ble berørt av raset, men der var det ingen personer til stede da raset gikk, sier politiførstebetjent Styrkar Gagnat ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Nettavisen.

Det var Horrvikafonna under Seterhaugen som løsnet og raste ned mot en klynge hus i Horrvika. Her ligger det både boliger og fritidseiendommer.

- De som bor i nærmeste hus til raset har forlatt boligen for å være trygg i tilfelle noe mer skjer. De var hjemme da raset skjedde men deres hus ble ikke berørt, sier Gagnat.

- Feide med seg et anneks

– Den kom i to porsjoner og knekte store trær som fyrstikker, forteller Erlend Aarflot, som så fonna komme, til Aura Avis.

Avisen skriver at to boliger i Horrvika er evakuert etter at Horrvikfonna gikk klokka halv ett i dag. Fonna løsnet høyt opp i fjellet og feide med seg et anneks ved ei hytte ned ved sjøen.

Trær som kan være oppimot 100 år gamle har bukket under for snømengdene. Det har ikke rast snø over veien på dette stedet siden 1952.

Raset som gikk i dag er rundt 100 meter bredt, og snødybden over veibanen er åtte - ti meter. Dette betyr at det bare over selve veien ligger anslagsvis 5 - 6.000 kubikk med snø.

Mer enn 50 snøras
Etter at det begynte å regne rundt klokka halv ti torsdag formiddag, har det i timene etterpå gått 25 snøras i omgivelsene til Sunndalsøra. Ingen personer er kommet til skade. Totalt har det de siste dagene gått mer enn 50 ras i området.

Rasfaren gjør at Oppdølsstranda ikke vil bli ryddet som planlagt. Veien er dermed stengt på ubestemt tid, skriver Aura Avis.

- To ras
Tidens Krav skriver at det i tillegg til i raset ved Horrvika, også har vært et nytt ras i Litjdalen.

- Det ene raset gikk ved Horrvika, ytterst i Opdløstranda, forteller TK-journalist Kjell Ove Holsbøvåg. Raset tok med seg annekset til ei hytte.

Holsbøvåg forteller også at han har fått melding om et nytt ras over fylkesvei 311 i Litjdalen ovenfor Hårstad.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken