RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygger dypvannsrigg

Sist oppdatert:
Det amerikanske riggselskapet Diamond Offshore har nå vedtatt å starte ombyggingen av en av sine rigger til en ny ultra dypvannsrigg. Den første siden leveringene til Ocean Rig
Diamond Offshore starter nå arbeid med å oppgradere en av sine gamle rigger som ligger i opplag til en ny ultra dypvannsrigg. Vedtaket kommer etter at konkurrenten Noble Drilling varslet tilsvarende planer en av sine rigger etter å ha fått en intensjonsavtale med oljegiganten Shell.

Selskapet vil bruke 250 millioner dollar på å oppgradere riggen som i dag kun kan bore til 2.000 fot til en rigg som kan bore på dyp inntil 10.000 fot, eller ultra dypvann.

Dette vil bli den første nye ultra dypvannsriggen siden Ocean Rig tok levering av Eirik Raude.

Riggen Ocean Endeavor vil inngå i Diamonds oppgraderte Victory-klasse når den er klar fra singapore-verftet Keppel Fels om to år. Riggen ble bygget i 1975.

- Vi har att beslutningen om å gå videre med Endeavor-oppgraderingen basert på vår tro på styrken i markedet, sier president Larry Dickerson i Diamond Offshore i en kommentar.

Diamond vil når riggen står ferdig i 2007 ha fire femte generasjonsrigger.

- Den estimerte kostnaden for denne enheten er betydelig under kostnadene ved et nybygg, den relativt korte konstruksjonstiden representere en stor fordel i forhold til nybygg, sier Dickerson.

Skroget har i flere år ligget kald i Mexico-gulfen, men blir nå mobilisert til Singapore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere