Bygger ferdig superyachten

Noen finner seg ikke i at andre har større båt enn dem.

(LXUS.no) Den russiske oljemilliardæren Roman Abramovich har allerede en rikholdig yacht-samling. Men da en annen slo kloa i og sjøsatte verdens største superyacht ble ikke Chelsea-eieren særlig blid. Nå har han bestemt seg for å bygge ferdig sin Eclipse, slik at han igjen vil være eieren av den største luksusskuten på de syv hav.

VERDENS STØRSTE: Eclipse er 555 fot lang og skal etter planen være klar til sjøsetting neste år.

LES OGSÅ:
Verdens største superyacht
85 meter flytende luksus

Abramovich har riktignok tapt noen rubler på finanskrisen. Enkelte hevder at så mye som 140 milliarder kroner har havnet rett i nedgangstid-sluket. Men her er det tross alt snakk om å komme ut av det med æren i behold, og da er det ingen vits å skrinlegge planene om verdens største privateide luksusyacht!

Danker ut Dubai

555 fot lange Eclipse vil etter planen være klar til sjøsetting neste år, og vil da ha kostet russeren 2,45 milliarder kroner. Eclipse er nøyaktig 24 fot lengre enn Dubai-hersker Sheikh Mohammed bin Rashid Al-Maktoums drømmeskip Dubai , som i dag er verdens største.

Foto: Roland Magunia

Abramovich skal allerede ha sikret seg båtplass til vidunderet i den nye superyacht-marinaen Porto Montenegro. Den nye yachthavnen i den tidligere kommuniststaten er også kjent som "Balkans svar på Monaco".

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.