Bygger homo-hus rett over veien for Amerikas mest forhatte familie

Foto: Afp/ Planting Peace

Nå får Westboro Baptist Church smake sin egen medisin.

21.03.13 09:25

The Westboro Baptist Church har fått en ny nabo som tar sikte på å gi den bisarre sekten en smak av sin egen medisin.

Basert på sin helt spesielle tolkning av bibelen uttrykker den kontroversielle gruppen synet at nesten alle tragedier i verden er guds straff for homofili. Nå har Planting Peace, en svært liberal gruppe med folkerettighetsaktivister og miljøvernere, kjøpt tomten på den andre siden av gaten, kun noen meter unna.

Planen er å bruke huset i et prosjekt som har fått navnet Equality House, som skal drive holdningsskapende arbeid, holdninger som er stikk i strid med naboens virksomhet.

Tirsdag startet de arbeidet med å male veggene i regnbuens farger, også kjent som homoflaggets farger.

– Vi gjør ikke dette for å provosere. Vi vil bare jobbe mot mobbing og for likeverd, sier en av gruppens grunnleggere, Aaron Jackson, fra Planting Peace, på telefon til Nettavisen.

Han understreker at han aldri har vært noen homo-aktivist, men at det var på tide å ta tak i spørsmålet nå. Gruppen har stort sett drevet med miljøvern men ønsker nå å utvide horisonten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Nicholas Kamm

- Hyggelige mennesker
Reaksjonene fra nærmiljøet, har ifølge Jackson vært positive, alle bortsett fra sekten som holder til rett over veien.

– De har vært ute på Twitter og meldt at «nå bor djevelen på den andre siden av gaten» og så videre, men det bryr vi oss ikke noe om. Jeg bare retvitret og ba dem over på middag. Hvem vet, kanskje vi kan bli venner og forsones, sier han, og forteller at medlemmene faktisk er veldig hyggelige mennesker, til tross for sine forferdelige holdninger.

Med familiens overhode, patriarken Fred Phelps i spissen gjør menigheten alt de kan for å spre sitt budskap om synd og det de mener er Guds plan.

Støttet Breivik
Selv om de bare har rundt 40 medlemmer, har de klart å erte på seg en hel nasjon med sine demonstrasjoner i soldaters begravelser med skilt som sier at vedkommende antakelig havner i helvete. Når de ikke er i begravelser er de travelt opptatte med å stå i veikanten med «God Hates Fags» (Gud hater homofile)-skiltene sine. Ofte har de med seg små barn, som også får beskjed om å si ifra til pårørende eller forbipasserende bilister at Gud Hater Homofile.

Selv om trolig svært få tar dem på alvor, kalles sekten for «Amerikas mest forhatte familie.» De ble verdenskjente da BBC-programlederen Louis Theroux lagde en dokumentar med det samme navnet, hvor man får se menigheten i aksjon. I dokumentaren, som er lagt ut i sin helhet på Youtube, blir vi også kjent med flere av medlemmene i sekten. Menigheten har to nettsider, GodHatesFags.com, og GodHatesAmerica.com.

Like etter 22. juli var de raskt ute med sin støtte til Anders Behring Breivik for å ha straffet Norge for å legalisere ekteskap mellom homofile.

De fulgte opp på sedvanlig vis og sa at «Gud hater Norge» og at de ville dra til Norge for å demonstrere når de som ble drept på Utøya ble begravet. De reiste aldri til Norge.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Planting Peace

«Gud hater ingen»
Jackson forteller at han leste historien om ti år gamle Josef Miles, som var vitne til en av WBCs rutinemessige demonstrasjoner. Som vanlig sto de i veikanten med «Gud hater homofile», og «Takk Gud for døde soldater»-skiltene sine, da han tok til motmæle. Han stilte seg på den andre siden av veisperringene og viste skiltet «Gud hater ingen»

Det var inspirasjonen bak Equality House, som nå er ferdig malt.

– Jeg visste ingenting om menigheten eller hvor de holdt til, men den historien dukket stadig opp i hodet mitt. En dag gikk jeg på Google Earth og søkte opp adressen deres. Jeg klikket på 365-vinkel og så Til Salgs-skiltet. Umiddelbart slo det meg. Herregud, jeg kan kjøpe huset utenfor WBC! Og umiddelbart tenkte jeg at jeg skal male huset i de homofiles farger, sier Jackson til Huffington Post.

Slik ble altså ideen til virkelighet. Jackson kjøpte huset for 83.000 dollar og har bodd der i snart én måned. Nå flytter resten av gruppen inn.

Jackson ser på Equality House som et steg på veien for å bidra til sektens bortgang en gang for alle. De siste månedene har WBC allerede opplevd flere nedturer, deriblant eks-medlem Lauren Drain, som har skrevet bok om livet som medlem av sekten, hvor hun antyder at lederen for organisasjonen, Fred Phelps, er homofil. I tillegg har byrådet kommet med flere lover som begrenser deres adgang til å demonstrere som de vil.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.