RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygger hoteller for 3,5 mrd.

Sist oppdatert:
Arthur Buchardt bygger Stockholms største hotell. De neste årene skal han bygge hoteller for 3,5 milliarder kroner.
Investoren som har slått seg opp på hotellbygging rundt om i Skandinavia, har store planer. Etter at han kjempet mot kreften for to år siden, er han nå tilbake med flere store hotellprosjekter.

Planlegger for 3,5 mrd
Stockholms største hotell bygges nå, og ifølge Dagens Næringsliv planlegger Arthur Buchardt nye hoteller for over 3,5 milliarder kroner frem mot 2011. Stockholms-hotellet på Norra Bantorget står for en knapp tredjedel av de 3,5 milliardene.

- Hotellet vil koste en milliard kroner og er 31.000 kvadratmeter stort, sier investoren til DN og forteller om 600 rom på elleve etasjer. Petter Stordalens Choice skal stå for driften.

Skrinla skyskraper
Han måtte skrinlegge planene om landemerket i Malmö, skyskraperhotellet som skulle bli et landemerke i Sør-Sverige. Nå er han i gang med et nytt prestisjeprosjekt i Helsinki. Med seg har han de svetsiske arkitektene Herzog & de Meuron, som sto bak Tate Modern i London.

- Vi har kjøpt Finlands fineste tomt - 220 meter foran presidentpalasset, sier han og legger til at de hotellet vil koste rundt 400 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere