Et nytt lyntog mellom London og Nord-England skal bygges, selv om det blir langt dyrere enn først antatt. Det bekrefter statsminister Boris Johnson.

– Regjeringen har gitt høyhastighetstoget grønt signal, sa Johnson til Parlamentet mandag.

– Vi skal få dette gjort, og vi skal sikre at det ikke blir flere overskridelser når det gjelder kostnader eller tidsramme, sa Johnson.

Han kritiserte samtidig selskapet HS2, som har fått ansvar for å gjennomføre prosjektet, for dårlig håndtering. Han lovet at det heretter skal være strengere rammer for prosjektet.

Les også: Johnson sier brexit kan bli en stor suksess

Noen anslag antyder at byggingen vil koste over 100 milliarder pund, nesten 1.200 milliarder kroner. Det er dobbelt så mye som den offisielle prognosen og langt høyere enn prislappen som ble satt da prosjektet ble lansert i 2009.

Strekket fra London til Birmingham og et stykke på vei mot Manchester skal stå ferdig mellom 2028 og 2031. Deretter skal forgreiningene til Manchester og Leeds være klar mellom 2035 og 2040.

Les også: Boris Johnson gjemte seg i kjøleskap for å slippe unna intervju

Når prosjektet er ferdig, skal reisetiden mellom London og Manchester være nesten halvert, fra drøye to timer til drøyt én.

(©NTB)