Bygger muskler og kjærlighet

Rune Gregersen (29) kunne ikke vært kjæreste med en som ikke har forståelse for kroppsbygging.

09.05.06 08:32

(SIDE2):I helgen var det Grand Prix i kroppsbygging og fitness 2006. Lukten av olje og brunkrem lå tung i Oslo Konserthus. I garderoben var kvinnene iført glamorøse bikinier med mye perler og glitrende make-up. Store muskelmenn ruslet rundt i små tettsittende badebukser i ulike farger. Side2 møtte kjæresteparet Rune Gregersen (29) og Vibeke Henningsen (27). Begge er fra klubben Haralds Gym.

SE BILDESPESIAL NEDERST PÅ SIDEN.

LES OGSÅ: Slik spiser en muskelmann

Max muskler på 1-2-3

Våknet tidlig
Paret har vært oppe siden tidlig morgen. Rune har gått et døgn uten vann og spiser riskaker for å få fukten inn. Vibeke har ikke kuttet væsken, men spiser kun riskake og banan før konkurransen. De møtte opp i Konserthuset tidlig for å få gode plasser. Det er nemlig mye venting og forberedelser før en konkurranse. Kroppen skal smøres inn med for eksempel to til fire strøk med «Pro Tan», for så et lag med en malinglignende skokrem som heter «Dream Tan» for å få den riktige fargen.

Vår hud er gjennomsiktig hvit i forhold til de muskuløse kroppene som er i gang med rutinene før scenen venter. På venterommet ligger noen og sover, andre tripper nervøst rundt, og noen løfter vekter.

Rune og Vibeke har kjent hverandre siden de var henholdsvis 16 og 14 år. Etter et opphold i forholdet har de nå vært et par i halvannet år.

Rune stilte for første gang i en konkurranse i 2004, for ham er kroppsbygging en hobby og livsstil. Han kunne ikke hatt en kjæreste som ikke forstår seg på kroppsbygging, mener han.

- For meg er dette en hobby. Jeg liker å se resultatet etter trening, få bort spekket og se hva som er igjen. Det er en livsstil og jeg synes det er gøy.

- Jeg måtte hatt en kjæreste som har forståelse for dette. Jeg må ha en som skjønner diett, kosthold og trening, fortsetter han.

Streng diett
Rune forteller at han går på diett og begynner forberedelsene fire måneder før en konkurranse.

Når han går på diett har han faste rutiner. En dag kan for eksempel begynne med at han går tur tidlig på morgenen i 45 – 60 minutter før frokost. På ettermiddagen er det vekttrening for så å gå en tur rett etterpå.

- Jeg har seks til syv måltider hver dag, det er viktig.

Rune og Vibeke gjennomfører treningsopplegget sammen, det er veldig positivt, mener Rune.

- Vi kjører likt, trener og spiser samtidig. Vi bytter på å lage mat, sier han og ler.

Slitsom dag
Mens vi prater med Rune, har Vibeke vært på scenen. Hun stiller i Bodyfitness Damer (-164 cm) og kapret en andreplass. Hun er fornøyd, men fokuset er et annet sted enn på pokalen.

- Nå tenker jeg bare på hva jeg skal spise. Jeg ga mer den første runden. Man skal presentere seg selv hele tiden, de siste to rundene var jeg sliten. Men jeg er fornøyd, sier Vibeke, før hun begynner på posen med smågodt.

Rune kom på andreplass i klassen Senior Herre -100kg.

Selv om mye av livet til paret består av å trene og spise riktig, har de andre interesser også.

- Når vi er ferdig på diett så koser vi oss. Vi går for eksempel på kino eller reiser. Å reise er favoritten, sier Rune.

FAKTA:

I både fitness og kroppsbygging er det posering. I kroppsbygging er det ulike vektklasser der muskelvolum og symmetri vektlegges. I fitness er symmetri viktigere enn størrelsen på musklene og i fitness er det også styrkeøvelser og hinderløype.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag