RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Choise)

Bygger Norges største hotell

Petter Stordalen slår virkelig på stortromma i Oslo sentrum.

Choice har allerede de største hotellene i Stockholm. Nå skal Petter Stordalen sørge for at selskapet blir nr.1 også i Oslo.

I løpet av fem år skal nemlig Clarion Hotel Royal Christiania bli Norges største hotell. Hotellets størrelse vil øke betraktelig fra dagens: Det vil få 850 rom, nye restauranter og konferansefasiliteter. Hotellet skal stå klart i 2014.

– Vi bygger dette hotellet fordi vi mener det er behov for et nr. 1-hotell i Oslo. I Stockholm har vi allerede de tre største hotellene, og nå skal vi bli størst i Oslo også, sier Choice-eier Petter Stordalen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han understreker at valget av Royal Christiania falt svært naturlig da de kikket på muligheten for å bli størst i Oslo.

– Det var et enkelt valg, konstaterer han.

OL-hotell
Clarion Hotel Royal Christiania stod ferdig til OL i 1952, og etter flere om- og utbygginger har hotellet i dag totalt 508 rom.

Ifølge Stordalen, sikter Choice seg inn på samme kundegruppe som de som bruker hotellet i dag.

– Det blir mye av det samme, med kurs, konferanser, turister i Oslo og business-kunder sier hotell-gründeren til ANB.

Clarion Hotel Royal Christiania eies i dag av Vital Forsikring ASA, og dette selskapet skal stå for utbyggingen gjennom datterselskapet Vital Eiendom.

I oktober starter første byggetrinn, med en totalrenovering og utbygging av hotellets eldste del. 191 nyrenoverte rom vil være klare for nye gjester i god tid til Ski-VM i 2011. Deretter starter renoveringen av resterende del av hotellet, og prosessen med utvidelsen av hotellet.

I tillegg til 850 rom, vil hotellet også ha en konferansesal med plass til 1.200 personer i plenum, samt flere andre møteplasser for både hotellets gjester og byens befolkning.

Tidenes største avtale
Vital Forsikring er eier av bygget og har nylig inngått en ny 20 års leieavtale med Choice Hotels Scandinavia.

– Dette er den største kontrakten vi noensinne har inngått, opplyser Petter Stordalen.

Avtalen blir også den største i Skandinavia med en total verdi på 2 milliarder kroner. Vital Forsikring eier 12 av Choice sine 165 hoteller, inkludert Nordic Light Hotel og Nordic Sea Hotel i Stockholm.

– Gjennom denne kontrakten har vi styrket vårt langsiktige samarbeid med Choice, og vi skal sammen utvikle dette til et fantastisk hotell med byens beste beliggenhet, sier adm. dir Tom Rathke i Vital Forsikring ASA i en pressemelding. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere