Bygger nytt TV 2-studio

Foto: Bjørn Erik Larsen/SCANPIX

TV 2 åpner lommeboken og spanderer 10 millioner kroner til nytt nyhetsstudio i Bergen. Årsaken er den nye fotballavtalen.

11.01.06 09:01

Det nye studioet bygges i fjerde etasje i TV 2-huset på Nøstet i Bergen. Rivingen starter i løpet av en dag eller to, og studioet skal være ferdig til fotballsesongen begynner til våren. Økt produksjon i forbindelse med den nye fotballavtalen, gjør at et nytt studio er nødvendig.

- Vi har sett at med den økte produksjonen av fotballsendinger som den nye avtalen fører med seg, ville det vært bortimot uhåndterlig å produsere både nyheter for TV 2 og sportssendinger for to kanaler i samme studio. Det ville også føre til et svært høyt press på de ansatte og potensialet for kollisjoner ville vært høyt, sier konserndirektør Rune Indrøy til TV 2's internside.

- Har det vært gjort vurderinger om hvorvidt et nytt studio skulle bygges i Oslo eller Bergen?

- Det har det, og vi har vært opptatt av å finne den mest hensiktsmessige løsningen, uten å skulle til politiske vurderinger av lokalisering. Konklusjonen har blitt at et nytt studio i Bergen har vært den mest hensiktsmessige løsningen, sier Indrøy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag