Investorer har kjøpt et landområde i Karibia hvor det skal bygges temapark for Kaptein Sabeltann. Prislappen er på mellom 400 og 650 millioner kroner, skriver Fædrelandsvennen.

– I dag er det jungel og masse trær på stedet – og en stor sandstrand. Her vil store deler Kaptein Sabeltanns univers få plass, fjellet med borgen på toppen, øya hvor greven av Gral bor og Kjuttaviga – eller «Luna Bay» som vika heter på engelsk, sier Terje Formoe (68) til avisen.

Og det er ikke tilfeldig at Formoe har tatt med seg universet sitt til nettopp Karibia.

– Dette er et sted hvor turismen er i sterk fremmarsj, og hvor det stadig bygges nye hoteller. Klimaet er fantastisk, påpeker han.

Området Formoe har sikret seg er på 200.000 kvadratmeter i Den dominikanske republikk i Karibia. Målet er at temaparken skal stå ferdig vinteren 2021/2022.

Parkprosjektet har fått navnet «The Kingdom pf Captain Saberthoot», som blir Kaptein Sabeltanns kongedømme.

Kaptein Sabeltann er en oppdiktet sjørøverskikkelse skapt av den norske låtskriveren og forfatteren Terje Formoe i 1989 til en sommerforestilling i Kristiansand Dyrepark året etter.

Musikken fra forestillingen ble særlig populær i 1992 og 1993, og det har siden kommet flere teaterforestillinger og barneplater, en mengde bøker, blader filmer og andre spin-off-produkter med Kaptein Sabeltann og skikkelsene fra fortellingene, deriblant den animerte kinofilmen «Kaptein Sabeltann» fra 2003 og TV-serien «Kaptein Sabeltann–Kongen på havet».

Kilde: Wikipedia