Gå til sidens hovedinnhold

Byggestart fikk bråstopp

Fredag 20. juni var det stor markering av Klemetsrudutbyggingen. Tre dager senere kom brevet som setter en effektiv stopper for alt anleggsarbeid.

KLEMETSRUD/SENTRUM: Det var i april at Energigjenvinningsetaten (EGE) fikk rammetillatelse for en rekke nye bygg og installasjoner på Klemetsrudanlegget, i utbyggingen som går under navnet EGE 2010. Det skal blant annet bygges et biogassanlegg, utsorteringsanlegg for matavfall og en ny ovnslinje.

Full stopp

Men nå blir det byggestans. Plan- og bygningsetaten har nemlig avvist Bydel Søndre Nordstrands klage på rammetillatelse, med begrunnelse at bydelen ikke har klagerett i saken, verken som part i saken eller som høringsorgan. Nå får bydelen tre uker på å klage på avgjørelsen. Saken og en eventuell klage vil bli endelig avgjort hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Hvis det er riktig at saken går dit, så mener jeg det er fornuftig at vi får en uavhengig vurdering av Fylkesmannen, sier bydelsutvalgets leder Nadeem Butt (Ap). Han kan ikke si sikkert om bydelen anker avvisningen av klagen.

Først når det er endelig avgjort at EGE får rammetillatelse, kan de få tillatelse til å faktisk sette i gang med ett eller flere av de mange prosjektene som etaten vil ha gjennomført. Det er alt bestemt at biogassanlegget skal utredes spesielt før noen nærmere tillatelser gis.

Vi tar den oppsettende virkningen til etterretning og igangsetter ikke søknadspliktige arbeider, sier Ole Gregert Terjesen, fungerende direktør i EGE.

EGE vil bruke tiden framover til å få avklart hvilke konsekvenser dette vil ha for prosjektet.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem