Gå til sidens hovedinnhold

Byggestart for Tyrihans

Endelig er byggingen av nye Tyrihans barnehage på Karlsrud i gang.

Karlsrud: Planen er at barnehagen skal stå ferdig til 1. november dette år, forteller Kari Håve ved barnehagekontoret i Bydel Nordstrand og legger til at barna skal kunne flytte ut av de midlertidige lokalene i klubbhuset til Lambertseter Idrettsforening samme dag.

Barnehagebarna flyttet fra gamle Tyrihans i februar 2006, lokalene ble revet i august 2006 og planen var at den nye barnehagen skulle stå ferdig høsten 2006. Prosjektet ble derimot kraftig forsinket da entreprenøren som hadde ansvaret for byggingen gikk konkurs.

Da det skjedde måtte vi sette barnehagen ut på anbud igjen og derfor tok det hele en del tid. Men endelige er vi heldigvis i gang, forteller Håve.

Dobbel kapasitet

Det er veldig godt å ha kommet i gang med ny entreprenør, NP Bygg, forteller styrer for Tyrihans barnehage, Heidi Eeg.

Barnehagen skal i byggeprosessen utvides fra to til fire avdelinger.

Vi kommer til å ansette fire nye assistenter, og to av disse skal være førskolelærere. Vi er i gang med annonseringen nå, forteller barnehagestyreren. Navnet skal forbli Tyrihans, men Eeg har søkt om å få endret adressen.

Fra gammelt av var adressen Raschs vei, men barnehage ligger jo egentlig i Cecilie Thoresens vei så vi håper å få endret adressen slik at det blir enklere for folk å finne fram, forteller Eeg. Styreren bekrefter at de ønsker å flytte inn så fort som mulig etter at byggingen ferdigstilles.

Men vi skal ha en innkjøringsperiode. Vanligvis er en slik periode satt til to uker, men med så mange barn må vi kanskje påregne at det tar litt lengre tid. Vi vil ha en så myk start som mulig, avslutter styreren.

Lysere utsikter

Nå er vi på spor igjen. Jeg har synes synd på barna, foreldre og ansatte ved Tyrihans. Det har vært noen motbakker i året som gikk i denne byggesaken, men nå ser det ut til at alt skal være i orden. Alt tyder på at vi skal bli ferdig til 1. november, forteller prosjektleder Bjørn Johannessen ved Kåre Hagen AS, prosjekt- og byggelederfirma.

Tyrihans blir et bra prosjekt, og jeg synes det begynner å bli bra på Lambertseter. Det er mange spennende barnehageprosjekter på gang, blant annet på Knausen. Jeg synes de som jobber for bydelen har vært flinke, avslutter prosjektlederen.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå