RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygget kostet 400 mill. Men det mangler én ting ...

- Ingen av dem som har vært med på å planlegge Sølvsuper har tydeligvis tenkt på at det burde vært noen parkeringsplasser her, sier Per Haugen, som forleden fikk bot for ulovlig parkering.
- Ingen av dem som har vært med på å planlegge Sølvsuper har tydeligvis tenkt på at det burde vært noen parkeringsplasser her, sier Per Haugen, som forleden fikk bot for ulovlig parkering. Foto: Tom Melby (Avisa Nordland)
Sist oppdatert:
- Dette er jo rett og slett helt utrolig!

- Her er jo ikke en eneste parkeringsplass!

Per Haugen er alt annet enn imponert over at det null gjesteparkeringsplasser ved Bodø kommunes flunkende nye prestisjeprosjekt til over 400 millioner: Sølvsuper helse- og velferdssenter.

Fikk bot

- Da jeg skulle besøke min tante torsdag her på Sølvsuper, så trodde jeg at jeg hadde funnet parkeringsplassene for besøkende. Men der bommet jeg fullstendig. Da jeg kom ut lå det ei bot på 500 kroner på ruta, sier han til Avisa Nordland.

Haugen er mer enn oppgitt over situasjonen.

Mens vi intervjuer bodømannen utenfor Sølvsuper, er det andre besøkende som stopper og gir sin solide støtte til det Haugen sier.

En av dem som stanser har også fått bot.

- Jeg trodde også at jeg parkerte på en lovlig parkeringsplass. Men det var tydeligvis skivebom, sier mannen som ønsker å være anonym.

Han forteller også at en slektning av ham nylig gikk i den samme trafikkbotfellen.

- Dette må kommunen rydde opp i snarest. Folk må jo nå sette fra seg bilen enten ved City Nord eller ved herredshuset. Det er ikke holdbart, sier han før han forsvinner inn på besøk i Sølvsuper.

Reserverte plasser

Utenfor Sølvsuper er det to små parkeringslommer, en med plass til seks biler og den andre sju biler. Begge disse er reservert til henholdsvis Sølvsuper aktivitetssenter og Lillebølgen.

- Begge disse parkeringsarealene er reservert. Det står klart og tydelig med skilt, sier Haugen.

Han forteller at han trodde at gjesteparkeringen var rett utenfor hovedinngangen.

Vel 300 meter fra Sølvsuper helse- og velferdssenter står dette skiltet. - De kunne vel ha kostet på seg et skilt til ved sykehjemmet, mener Per Haugen.


- Det sto nemlig ingen parkering forbudt-skilt der, så dermed satte jeg bilen der. Men etterpå kunne parkeringsseksjonen informere meg om at skiltet står 300 meter lenger bort. Nemlig ved innkjøringen til Vebjørn Tandbergs vei, sier bodømannen.

Problem for eldre

Han aksepterer boten, men ikke at de ikke har parkeringsplasser der.

- De kunne jo ha hatt avgiftsbelagte parkeringsplasser. Her er jo masse eldre folk som skal be søke slektninger. Og mange av disse er jo fullstendig avhengig av bil.

Leder ved parkeringsseksjonen i kommunen, Terje Strand, forstår frustrasjonen til besøkende ved Sølvsuper.

- Kommunen har ansvaret for veien som går forbi Sølvsuper og sonen er merket med parkering forbudt-skilt. Ifølge veitrafikkloven, anses det øvrige som privat, så det må andre svare for, sier Strand og forteller at ti bilister så langt har fått bot der.

Ved Sølvsuper er det to parkeringsfelt for til sammen 13 biler. Begge arealene er reservert for henholdsvis Lillebølgen og aktivitetssenteret.


Parkeringssjefen mener at dette ikke er godt planlagt.

- De bør finne en løsning på situasjonen. Det er ikke heldig slik det er nå. Situasjonen er nok spesielt ille for dem som er dårlig til bens, sier Strand.

Parkering kommer

Ifølge ham må bilistene gå flere hundre meter når de skal besøke senteret.

- Ja, de må parkere et stykke unna. Da har de muligheter til å parkere i Ragnar Schjølbergs vei og i Nils Friis vei, sier han.

Virksomhetsleder Jorunn Anda Aronsen ved Sølvsuper helse- og velferdssenter opplyser at hun heller ikke har ansvaret for parkeringsopplegget.

- Jeg forstår at besøkende er frustrerte.

- Vet du hvorfor det ikke er egne parkeringsplasser for gjester?

- Det er ikke glemt. Det er et parkeringsanlegg i kjelleren, men det er ikke ferdig per dags dato. Når det vil stå ferdig er jeg ikke helt sikker på. Men når det er oppe og går, så vil besøkende få parkere bilene sine der, sier Aronsen.

Les flere saker i Avisa Nordland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere