RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Bygning kollapset i Philadelphia

Sist oppdatert:
Tolv personer er skadd, mens to fremdeles kan være fanget i ruinene etter en bygningskollaps.

Det melder NTB onsdag kveld.

Tolv personer er brakt til sykehus med lettere skader, mens det fortsatt fryktes at to personer befinner seg inne i ruinene, sier en talsmann for brannvesenet til avisa Philadelphia Inquirer.

Mark Newell ble vitne til hendelsen. Han sier at det hørtes ut «som et godstog» da bygningene falt sammen, og at det umiddelbart ble klart at folk var fanget i ruinene.

- Man kunne høre stønn, sier Newell til Philadelphia Inquirer.

I den ene bygningen lå det en Fretex-butikk. I den andre bygningen lå det en stengt butikk i første etasje og leiligheter høyere oppe. Ulykken skjedde mens rivningsarbeid var i gang i den ene bygningen, opplyser brannvesenet.

En polititalskvinne sier det ikke var noen eksplosjon på stedet. Hun beskriver kollapsen som en «arbeidsulykke».

– Du ville ha sett store mengder støv i lufta hvis det var en eksplosjon, forklarer talskvinnen.

Etter ulykken måtte politiet be tilskuere og fjernsynshelikoptre om å fjerne seg fra stedet, slik at mannskapene kunne lytte etter tegn på liv.

Ifølge CNN kollapset den fire etasjer høye bygningen onsdag morgen amerikansk tid.

Brannvesenet skal ha vært på stedet i ellevetiden. Bygningen ligger på hjørnet av 22nd og Marked street, i sentrum av byen.

Philly.com oppgir at det er to bygninger som har falt sammen.

Den ene inneholdt blant annet en brukthandel eid av Frelsesarmeen, og den andre skal ha hatt en sandwichkiosk i første etasje og flere leiligheter over.

Mesteparten av bygningene skal være fullstendig ødelagt. Redningsarbeidet pågår fremdeles.

Det er foreløpig ikke kjent hva som forårsaket kollapsen. Flere medier oppgir at bygningen ved siden av ble renovert, men det er ikke kjent om det har noen sammenheng med hendelsen.

NTB skriver at brannmannskaper begynte å grave med bare hender i ruinene etter bygningskollapsen like i nærheten av sentralstasjonen i Philadelphia.

Brannvesenets talsmann Lloyd Ayers sier til CNN at det foreløpig er uklart om det var en leiegård som raste sammen, eller en bygning like ved som etter planen skulle rives.

Saken oppdateres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere