Gå til sidens hovedinnhold

Bygningskollaps i Miami: - Dette er en forferdelig katastrofe

Minst en person har mistet livet og flere er sendt til sykehus.

Slik ser bygningen ut etter kollapsen:

Nødetatene har iverksatt en stor utrykning til stedet. Flere personer skal være reddet ut av bygningen, som ligger ved Collins Avenue like ved stranden. Bygningen har 136 leiligheter og skal være på 12-etasjer. Den skal være bygget i 1981, skriver hjemmesiden til leilighetskomplekset. Ifølge Insider hadde bygget to- og tre-roms leiligheter som kostet henholdsvis 590.000 og 915.000 dollar hver.

- MDFR er på plass etter at deler av en bygning kollapset i nærheten av 88 Street & Collins Avenue. Over 80 MDFR-enheter, inkludert ambulanser, er på stedet for å bidra. Oppdateringer på Twitter kommer fortløpende, skriver Miami sitt brannvesen, Miami-Dade Fire Rescue, på Twitter.

Borgermesteren i Surfside, området hvor bygget kollapset, Charles W. Burkett, opplyser til CNN at minst en person har listet livet. Samme kanal opplyser også at ni personer er brakt til sykehus.

- Dette er en forferdelig katastrofe. I USA faller ikke bygninger på denne måten, sier borgermesteren.

35 personer hentet ut

Foreløpig vet man ikke årsaken til kollapsen. Bygningen kollapset ved 02.00-tiden lokal tid, skriver flere medier. Lokalavisen Miami Herald skriver at hundrevis av personer på stedet for å bidra i redningsarbeidet. Halvannen time etter at bygningen raste sammen, meldte lokale kilder at minst to ofre er brakt til sykehus, og at en rekke mennesker er skadd.

Ifølge borgermester Burkett ble det arbeidet med taket av bygningen, men at det er for tidlig nå å si om dette var en utløsende faktor til kollapsen.

NTB opplyser at 35 personer er hentet ut av ruinene i live.

Leter med hunder

Redningsmannskap leter med hunder etter overlevende i ruinene av en boligblokk som har rast delvis sammen i Surfside ved Miami Beach. Flere personer skal være reddet ut via balkonger på den gjenværende delen av bygningen, som har rundt tolv etasjer.

- Det hørtes ut som en tornado eller et jordskjelv. Det var det sykeste jeg har hørt i mitt liv, sier et øyenvitne til Fox News.

Miami Herald skriver at en brannmann på stedet skal ha ropt ut at det er «mange som er skadd», men foreløpig er det ikke offisielt bekreftet noen dødsfall.

Velstående område

BNO News er blant dem som har lagt ut en video av ulykkesstedet på Twitter. Bildene viser en stor haug med murblokker og betong etter den sammenraste bygningen, mens deler at den står igjen. Ifølge Insider ligger bygget som kollapset, kun et kvartal fra det velstående området, Arte Surfside, hvor Ivanka Trump og Jared Kushner leier et leilighetskompleks.

Desperat arbeid

Øyenvitner sier også at de har hørt mennesker rope etter hjelp under bygningsrestene, melder avisen Mirror, og det skal pågå et desperat arbeid for å grave dem fram. Ulykken skjedde natt til torsdag lokal tid. Veiene rundt stedet ble raskt sperret av. Det er ikke kommet bekreftede meldinger om at noen er skadd eller omkommet. NTB/Nettavisen