RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byr opp Statoil til miljøsamba

Sist oppdatert:
Har inngått strategisk samarbeid med Petrobras innen biodrivstoff.
Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva er på Norgesbesøk og har med seg en delegasjon fra det lokale næringslivet. I løpet av oppholdet har Statoil funnet sammen med det brasilianske oljeselskapet Petrobras. Sammen skal de samarbeide innen leting og utvinning samt biodrivstoff.

Konsernsjefene Helge Lund og José Sergio Gabrielli de Azevedo har undertegnet en prinsippavtale innen dette området. Fra før har selskapene flere samarbeidsprosjekter innen undersøkelse og produksjon i Brasil, Angola, Nigeria og i Mexicogolfen. I oktober 2003 inngikk partene også et teknologisamarbeid som blant annet omfatter boring, leting og undervannsoperasjoner.

Samarbeidet innbærer at de skal utforske flere muligheter for forretningsutvikling innen olje- og gassvirksomhet, i og utenfor Brasil.

– Statoil og Petrobras har store ambisjoner for internasjonal vekst. Samarbeidsavtalen gir selskapene nye strategiske muligheter for å nå målene, sier konsernsjef Helge Lund i Statoil.

Satsingen på bioetanol skal også resultere i teknologiutvikling og sertifiseringskrav av biodrivstoff som et reelt alternativ til fossilt drivstoff.

– Gjennom et samarbeid med Petrobras vil vi vinne nye erfaringer fra et av verdens mest utviklede biodrivstoffmarkeder, sier Lund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere