RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byr på Amersham(Ny)

Sist oppdatert:
Det amerikanske gigantkonsernet General Electric byr nå offisielt på britisknorske Amersham, ledet av sir William Castell (bilde)
Nytt: Oppdatert med flere detaljer

Les også:
Amersham-bud kan komme i dag
Fornøyd med Amersham-bud
GE med laber guiding (Ny)

GEs bud ligger på 8 britisk pund, som er i tråd med kursen antydet av kilder i går kveld norsk tid. Budet tilsvarer 93,30 kroner, og priser farmasikonsernet til 66 milliarder kroner.

De to selskapene skal være enige om prisen, og budet anbefales av styret i Amersham etter rådgivning fra Morgan Stanley og JP Morgan.

Oppgjøret vil være i form av General Electrics aksjer, med et bytteforhold på 0,4367 aksjer i GE for hver Amersham aksje. Endelig bytteforhold vil bli vedtatt senere, basert på utviklingen i pund/dollar-kursen. Justeringen vil være slik at prisen på 8 pund opprettholdes. det er satt en maksimumsgrense på 0,5571 GE-aksjer.

Det går frem av en felles pressemelding fra General Electric og Amersham.

Budet representere en premie på 21,2 prosent i forhold til gårsdagens sluttkurs, og hele 45 prosent i forhold til kursen før Amersham tidligere denne uken meldte at de hadde fått henvendelser om et mulig bud.

Budet er gjort med forbehold om godkjennelse fra amerikanske og europeiske konkurransemyndigheter. GE forventer at slike godkjennelser kan foreligge i første halvår 2004.

Amersham er verdensledende innen diagnostiske røntgenprodukter og innen life scienes gjennom sin satsning på bioteknologi.

Konsernsjef Sir William Castell i AMersham vil bli visestyreformann og medlem av styret i General Electric. I tillegg vil han bli konsernsjef for området GE Healthcare Technologies i GE-gruppen. I tillegg til Amersham vil området omfatte GE Medical.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere