RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byr på Exploration Resources

Sist oppdatert:
Det nederlandske seismikkonsernet Fugro byr nå på alle aksjene i Exploration Resources, og hovedaksjonær C.G. Rieber & Co har akseptert
Fugro som er tungt fokusert mot teknologi i tillegg til selve seismikkoperasjonen, tilbyr 290 kroner pr. aksje i Exploration Resources. Exploration ble satt på børs tidligere i år i forbindelse med fisjonen av Rieber Shipping.

Kontantbudet gir en premie på 20,8 prosent over fredagens sluttkurs.

Hovedaksjonær i Exploration, Riber-familien via C.G. Rieber & Co har allerede akseptert tilbudet,. Det sikrer Fugro en eierandel på 20,4 prosent.

Riber har satt som betingelse for aksepten at Fugro oppnår en eierandel på minst 70 prosent. Fugro har på sin side lagt ned 90 prosents aksept som krav for å gjennomføre budet. I tillegg er det med forbehold om myndighetsgodkjennelser.

Fugro begrunner budet med at det styrker Fugros operasjon innen marin seismikk og de to selskapenes gode resultater fra samarbeid gjennomført de siste tre årene.

Alfred Berg er Fugros rådgivere i budprosessen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere