RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byr på Norsk Vekst(Ny)

Sist oppdatert:
Arendal Fossekompani setter frem et frivillig bud på hele investeringsselskapet Norsk Vekst, som forvaltes av adm. direktør Øyvind Aasbø
Nytt: Kommentarer fra Arendal Fossekompani

Styret i Arendals Fossekompani ASA har i dag besluttet å fremme et frivillig bud på alle utestående aksjer i Norsk Vekst ASA.

Arendals Fossekompani vil tilby 30 kroner pr. aksje. Arendal Fossekompani er i dag største aksjonær i investeringsselskapet med en eierandel på 26,65 prosent. Aksjen var sist omsatt på kurs 24 kroner før dagens bud. Budet priser selskapet til 255 millioner kroner.

Budet vil være betinget av en akseptgrad på minst 90 prosent, og vil bli fremmet i løpet av uke 47.

Adm. direktør Sverre Valvik i Arendal Foss opplyser til iMarkedet at de ønsker 90 prosents aksept for å kunne benytte seg av konsernbidrag. Det foreligger derimot ikke planer om en tvangsutløsning av resterende aksjonærer skulle budet bli akseptert.

Den neste største aksjonæren i Norsk Vekst er Norsk Vekst Forvaltning, som driver forvaltningen av Norsk Vekst med tilknyttede investeringsfond. Eierandelen er på 6,84 prosent

Valvik sier til iMarkedet at det ikke forligger noen planer om å overta forvaltningen av Norsk Vekst, og at avtalen med Norsk Vekst Forvaltning vil bli opprettholdt selv etter et oppkjøp.

Andre store aksjonærer i Norsk Vekst er Hafslund Invest eier 4,82 prosent, mens Ola Rustad AS har 4,59 prosent. Tallene er pr. 1. oktober.

Norsk Vekst har direkte investeringer i ni ulike selskaper, i tillegg til at gjennom sin eierandel på 67 prosent i fondet KS Norsk Vekst I har indirekte eierinteresser i ytterligere syv selskaper.

Arendal Fossekompani er en av de større pengekassen på Oslo Børs, og har en stor investeringsportefølje i tillegg til kraftproduksjon. Selskapet satt ved utgangen av tredje kvartal på kontanter og verdipapir med en samlet verdi på 1,1 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere